Venting

God onsdag!

Har våren kommet til der du bor? I så fall er du en heldiggris! Her lavet snøen ned i går kveld. Den smelter riktignok litt unna nå når sola har kommet fram, men vi er enda et stykke fra vår her i nord.

 

Det er nå tre uker siden jeg hadde kapselendoskopi. En undersøkelse hvor man svelger et kamera på størrelse med en stor pille som tar bilder/video av hele fordøyelseskanalen(Gøy).
Og jeg hadde håpet at jeg skulle få svar på undersøkelsen ganske kjapt, både for min egen del, men også for å ha noe å fortelle nav og arbeidsgiveren min. Jeg synes hele denne utredningsprosessen har tatt fryktelig langt tid, og det har vært mye venting. Og da har det i hovedsak vært venting på å få gjort en undersøkelse, og nå er det å vente på resultatene fra den siste undersøkelsen, men like vell er det venting.
Og nav vil gjerne ha svar så fort som mulig, og det forstår jeg veldig godt.
Hele prosessen har snart tatt ett år, og jeg har måtte søkt om arbeidsavklaringspenger(AAP), fordi jeg snart har vært sykemeldt i ett år. Det er på ingen måte en drømmesituasjon, hverken å være sykemeldt så lenge eller å måtte søke om AAP. Det går jo ganske hardt ut over økonomien. Det må være lov å si. Og jeg skulle ønske at jeg slapp. Og jeg skulle ønske at jeg hadde fått noen svar å kommet i behandling og kommet meg tilbake i jobb, men det har jeg ikke. Jeg savner å jobbe, jeg savner å ha noe å fortelle mannen når vi møtes etter endt arbeidsdag. Jeg savner utfordringer, og jeg savner å se noen andre enn bare mannen. Jeg savner kollegene mine og i det hele tatt savner jeg en normal hverdag.
Jeg skulle ønske jeg hadde flere friske/gode dager. Det er slitsomt å være sliten hele tiden, og å gå med matunderskudd hver gang jeg skal noe. Det er slitsomt med smerter i buken, og det er slitsomt å ha diaré hver dag, men mindre jeg tar en imodium.
Jeg prøver hele tiden og trygge nav og arbeidsgiver på at når jeg er frisk kommer jeg tilbake i jobb. Det er målet mitt. Dette er på ingen måte en ønskesituasjon for meg heller, og jeg skulle mer enn gjerne ønske at jeg kunne slippe å forholde meg til nav i det hele og store, og jeg skulle ønske jeg var frisk, for da ville jeg sluppet å benytte meg av nav. Men sånn er det ikke. Og jeg er helt avhengig av økonomisk hjelp fra nav.
Og det er jo bra at vi har et system som nav til å få hjelp når uhellet er ute. Men jeg skulle virkelig ønske jeg slapp å benytte meg av dem.

 

I morgen skal jeg i møte med en nav lege, han/hun ønsket visst å møte meg for å få mer innsyn i saken. Jeg er nervøs, og det bunner nok i at jeg er redd for ikke å bli trodd. Man hører jo bare skrekkhistorier om nav leger som går mot legen og sier at “neida, du er ikke syk. Ingen AAP på deg. Så, kom deg tilbake i arbeidslivet igjen”. Men jeg må bare holde meg positiv og prøve å forklare han/hun hva greia er og besvare de spørsmål han/hun måtte ha.

Heldigvis kommer bestis på besøk hit til byen så da får jeg litt kvalitets tid med henne! Og mannen får litt fri :’D Jeg gleder meg! Helt vilt egentlig! 😀 😀 😀

Også sparkes endelig eliteserien igang igjen! Og vi er klare til Glimt-Rbk på søndag! 😀
Så noen lyspunkter er det jo! :’D Og jeg prøver fortsatt å gjøre så mye som mulig av det som gir meg glede og kanskje litt overskudd. Og jeg prøver å være innom jobb for å si “hei, husker du meg?!” men jeg har ikke lyst til å dra dit før jeg har noe nytt å fortelle. Og der kom jeg på at jeg glemte å skrive hvor lang tid man må vente på å få svar på kapselenoskopi. Normal ventetid er 6 uker, så i dag er det ganske nøyaktig 3 uker igjen! Måtte de ukene gå fort og måtte de finne en betennelse! Krysser fingre, tær, armer og bein!

 

Huff, ble et langt innlegg dette her.

Jeg slenger med et bilde av en gammelt låve med Børvasstindene i bakgrunnen som er tatt for noen uker siden.

 

Ha en fin dag! 

Søndags lufting

God søndag!

I dag fikk vi kommet oss en tur ut i fin været! Og det var så deilig! Det var strålende sol og kald vind(som vanlig i Bodø). Men vi koste oss ute! Vi dro til Bremnes fort for å nyte sola og prøve å få tatt noen bilder. Og jeg vil si at vi klarte begge delene!

Så her kommer en liten kavalkade av bilder fra dagens tur!

 

Kattorama

God mandag!

Åh, for en deilig kosedag det har vært i dag! Det ser ut som at kattene begynner å finne seg til rette og blir trygge på å være hos oss. I skrivende stund ligger den grå katten på sofaen og sover så godt og hardt at hun har rykninger! <3 Smelt altså! Den hvite og svarte katten ligger i en “hule” i et klorestativ vi har fått lånt hos mamma 😀

I dag har det vært flere runder med sofakos her i huset! Hurra!

Tenkte jeg skulle dele noen kattebilder med dere i dag!

Det har ellers også vært en ikke så verst dag! Sola skinner, Glimt spiller treningskamp(og skåret nettopp mot Start!) og det er snart quiz!

Ha en flott mandag!

Hun lå lenge å sov slik, med hånda mi mellom bakpotene og mot magen hennes <3
De er gode venninner og det er alltid godt å få en liten vask<3

Post-undersøkelsesdag

God torsdag!

 

Endelig ferdig med tømming og undersøkelse!
Tømminga var uten tvil verst denne gangen også! Alle reagerer jo forskjellig, men picoprep har en tendens til å vare leeeenge hos meg. Virkningen gikk over først etter 22t etter siste pose. Så ja, jeg var passelig lei, og passelig sår! Det er nesten det værste. Å bli skikkelig sår bak. Men, må man så må man!

Selve undersøkelsen gikk kjempefint, og det var ikke ubehagelig eller ekkelt på noe vis. Pillen er liten og lett og svelge, så det var ikke noe problem. Det eneste jeg har å utsette på den er at det er en del utstyr du får på deg, og der er litt klumpete. Noe som man egentlig ikke skal klage over i det hele og store. Kapselen kom ut før det var gått åtte timer, og utstyret ble levert på sykehuset på ettermiddagen. Så nå gjenstår det bare å vente på svar fra sykehuset.

Liggende ser det slik ut :’D Litt vanskelig å få buksa til å være der jeg vil, men ellers lite og klage over!

 

Sånn ser utstyret ut når jeg står. Et belte som tar opp signaler fra pilla og sender det til den maskinen i “veska”.

Senere på dagen i går hentet vi to fosterhjemskatter som skal være i fosterhjem hos oss til de blir adopterte. Spennende! Jeg håper de finner seg fort til rette, og at de blir trygge og trives hos oss! Akkurat nå ligger de i vinduskarmen bak meg på hver sin side og ser på noen som koster av bilen sin! Haha!
Og det kommer nok til å bli en del kattebilder framover! Jeg beklager på forhånd!

 

Ellers er formen som vanlig. Sliten, slapp og dårlig. Jeg har også måttet søkt om AAP, hurra. Men jeg håper jeg slipper å gå på det så lenge. Jeg krysser fingrene!

I morgen skal jeg forresten til frisøren! Etterlengtet altså! Vi skal prøve å få litt orden på fargen på håret mitt! Endelig! Også skal vi prøve oppsett til bryllupet! Spennende! Jeg gleder meg til å bli dullet med. Håper tarmen er i lage så jeg virkelig kan nyte og slappe av!

Ha en flott dag!

Sol, kaldt og søndagstur

God søndag!

For et nydelig vær det har vært her i helga! Så utrolig deilig å få en pause fra regnet som har vært de siste ukene.

Gubben og jeg tok en tur til Bodøsjøen i dag for å få litt luft og for å ta litt bilder. Det er en andedam der og den var full av flotte ender! Hurra!
Så det ble en del bilder gitt!

Og selv om det var veldig kaldt, ca -8 og vind, så var det utrolig deilig å komme seg ut en tur!

Tarmtømming og undersøkelse ble forresten utsatt en uke, så jeg skal inn nå i denne uka! Gleder meg til å få det gjort, og håper de finner noe som går an å gjøre noe med! 🤞

Her kommer noen bilder fra dagens soltur!

 

Ha en flott dag!

Formidagsstekken
Søndags mood
Solnedgang fra heimen
Andedammen
Sol og rullebane
And og dråpe
Det kløes
Og det pusses
Full fart
Kos
Avslapping med fin utsikt
En hvit and
Stelling på rekke og rad