Tarmnytt og andre oppdateringer

God torsdag godtfolk!

Tenkte jeg skulle komme med en liten oppdatering på tingenes tilstand! 
Status quo: Det samme som det har vært… så ikke så mye nytt å fortelle altså! Har hatt en liten god periode nå, og det hjelper jo når man ta Imodium(på grunn av Trondheimsreisa) men uten den er jeg fortsatt dårlig hver dag, såfremt jeg spiser nogen lunde normalt. 
MEN! Jeg har fått time på sykehuset! Hurra! Også før jul! Så det blir spennende å høre hva de sier! 

Det er jo ikke en hemmelighet at jeg begynner å bli lei av å være sykemeldt… Men det er godt for kroppen, i og med at jeg er sliten så og si hele tiden. Det er synd, men det er mye lettere å være ute å reise, eller trave rundt å være sliten enn det er å være på jobb. Man bruker kroppen og ikke minst hodet på en helt annen måte! Så det er mye mer slitsomt å være på jobb med lite energi enn det er å ta bussen til byen å sitte på kafé, for eksempel. 
Men jeg håper å få skikk på systemet og være tilbake på jobb igjen om ikke alt for lenge!

 

In other news! 
Vi har bestilt, og fått, bryllupsinvitasjonene! Wiii! Det ble full ego-trip med mange bilder av oss på invitasjonen, men hey, det er jo vår dag : D 
Vi har også fått gifteringene våre!!! YEEEI!!! De er ikke graverte enda, så de står på stuebordet så vi ikke skal glemme å ta de med å få de gravert(vi har god tid, men det er godt med alt som er gjort, si!), og det at de står på stuebordet gjør at jeg mister all min viljestyrke og prøver ringen min så og si hver dag…. Hjelpes! Men det er et tegn på at jeg gleder meg! : D
Vi har forresten skrevet på invitasjonene og de er klare til utdeling og sending! : D 
 

Jeg forresten også fått fikset neglene mine, typ med akryl og greier! Jeg har et søskenbarn som legger, så det er kjekt å få satt på negler og litt kvalitetstid samtidig! Og jeg ble så fornøyd! Må enda venne meg til å ha så lange negler, men det går seg nok til! 😀 

Jeg slenger med et bilde av neglene her! 

 

Det var i grunn det! 
Ha en flott dag! : D

Trondheim!

God mandag!

Vi har nettopp kommet hjem fra ei helg i Trondheim! Det vil si vi kom med nattoget fra Trondheim og vi var hjemme litt over ni i mårrest. Når jeg var liten elsket jeg å sove på toget, og jeg trodde derfor det ikke kom til å bli noe problem å få sove nå, men der tok jeg feil gitt! Har nesten ikke sovet… Eller jeg har sikkert sovet mer enn jeg tror, men jeg har uten tvil sovet for  lite! Vi sov dårlig både på togturen ned og opp. Men men! Turen var uten tvil verdt det! Vi reiste jo ned for å se Glimt spille mot Rosenborg på lerkendal, og den kampen endte uavgjort, som så mange andre kamper i år. Men Glimt scoret først, og vi finn jo noen minutter med jubel, tross alt! Og det var helt rått å være der! Stå å gaule og rope! Eneste minuset med kampen var den dårlige dømmingen… Og litt tarmvondt. Men ellers var det storveis!

Vi kom til Trondheim 07.35 lørdags morgen, så vi begynte dagen med en byvandring! Hotellrommet var ikke klart(som ikke er så rart!) så vi gikk en tur ute ved Bakklandet(tror det var det det het..) og tok bilder av de fine gamle husene og den gamle bybroa. Og Nidarosdomen! Nydelig! 
Så fant vi ut at Trondheim Torg, et kjøpesenter, åpnet kl 9. Og i går kveld fant vi ut at solsiden kjøpesenter også åpnet kl 9, men dit rakk vi ikke å dra. Så det ble ikke noe shopping på meg! Men, penger spart! 

Vi har hatt ei nydelig helg sammen med flotte folk og det har vært helt fantastisk å være borte en helg, på kjærestetur! <3 Det er så godt for forholdet det! 😀

Nok snikk snakk nå! 

Her kommer noen bilder fra helga!

Novemberlyset

Goood onsdag!

Har blitt sløv på det her, merker jeg! Men nå kommer det noen bilder!

Jeg har vært hos en venninne og bare sløvet og sett på tv, ledd og kost oss! Og på turen dit tok jeg med meg kameraet fordi lyset var så fint i dag! Det var kaldt og lettskyet i formiddag når jeg tok bildene, og sola bare glimter igjennom skyene! <3 Nydelig! 

Så jeg hopper rett til sak og slenger ut bildene allerede nå jeg! : D

Ha en flott dag! Og heia Magnus Carlsen!(vi sjakknerder og sitter og følger med på stort sett alle partiene!) 

Sola i skogen
Strå i sollys! <3
Strå i sollys! <3
Høstfrosten ligger og glitrer over bladene!
Sola titter fram mellom skyer og trær
Lyset utover byen
Sola <3
Sola som sniker seg igjennom krattet!
En spurv i skyggen!

 

Sentrumstur

God morgen! 

Tenkte jeg skulle dele noen bilder fra en bytur jeg hadde forrige uke. 
Det er en del street art her i Bodø, og jeg var å tok bilde av det ene kunstverket. 
Jeg så også en kråke som satt å koste seg i et tre! Det ser ut som at den tar morgenstellet! 😀

Så her kommer noen bilder!

 

Bursdag!

God mandag! 

I går hadde jeg bursdag, og da ble det feiring med kaker og godtfolk! Og etter selskapet dro vi på Aspmyra for å se Bodø/Glimt slå Vålerenga! Trodde vi da… Men den endte nå som så mange andre kamper, med uavgjort…. Og nedrykk er fortsatt mulig! Skumle greier! 
Så stemninga var betydelig bedre før vi dro på kamp enn etterpå! Sånn er det å være engasjert ass….. 

Etter kampen dro vi hjem og skiftet før vi dro ut å spiste middag! Første gang på lenge år(vi var på kulturnatt, men det var så lite mat, og det gikk heldigvis bra det også)! Det var veldig koselig! Og ikke mins deilig med litt kjærestetid utenfor hjemme! Det er noe annet å være ute å være  sammen, og ikke bare å sitte å knø i sofaen sammen <3 

Så i dag tar vi dagen med ro! Vi har spist en sein og god frokost, så skal vi etterhvert ut en tur før vi skal på quiz! 😀 

Her kommer noen bilder fra helga, både litt nordlys og kaker! 

 

 

En god dag!

God kveld i stuggu! 

Ai ai, for en dag det har vært! 
Jeg våknet tidlig av en utrolig sær drøm… Haha! Klarte ikke å sove etter det, så jeg ble liggende å lese nyhetsartikler en stund før jeg stod opp. 

Jeg hadde lyst til å finne på noe, så jeg spiste en lett frokost, ventet på at tarmen skulle våkne og bli “ferdig” med sitt. Så tok jeg med meg kameraet, tok bussen til byen og tok bilder i sentrum. 
Deretter tok jeg bussen ut til Saltstraumen! Jeg krysset fingrene og håpte at det skulle gå greit med tanke på tarmen. Det fine med Saltstraumen er at det er toaletter tilgjengelig, både på en butikk og campingtoaletter. Og det fine med å reise ut en tur alene er at hvis jeg hadde blitt dårlig så hadde det bare vært kjipt fordi jeg var dårlig, og ikke fordi det sto noen ute å ventet og frøys. Men heldigvis ble jeg ikke dårlig. Fikk noen tak med smerter, men de slapp taket. Men, nok om det!

Skal si kameraet fikk kjørt seg i dag! Har tatt, ikke mindre enn, 500 bilder bare i Saltstraumen :’D Men det eeeer så fint der! Og lyset endrer seg hele tiden. Det blir mørkere og mørkere for hver dag som går her oppe, og fargene blir flottere og flottere!

Jeg har også gått over Saltstraumbrua, to ganger! Altså fram og tilbake :’D Jeg skulle gå over den når jeg var lita, men jeg turte ikke å gå helt opp til midten av brua, og jeg turte ihvertfall ikke å gå over! Men i dag klarte jeg det, og jeg må innrømme at jeg kjente på en utrolig deilig mestringsfølelse, både av å ha klart å kommet meg ut uten å være nevneverdig dårlig i systemet og mestringen av å ha gått over brua to ganger! 😀 😀 😀 Så en lite klapp på skuldra til meg selv der! 

Det var forresten mange ørner som var ute å fløy! Jeg er over gjennomsnittet glad/facinert av fugler! Og ørner er så innmari majestetiske! Så jeg holdt på å dåne der jeg stod! Det var litt vanskelig å få gode bilder, men jeg håper at jeg har noen blinkskudd! 
 

Men dagen i dag, kort oppsummert: Deilig, mestring, befriende, kald og forblåst. Jeg er faktisk ganske sliten (:’D) og jeg kjenner at jeg har vært ute i mange timer i dag! Jeg hadde forresten godt selskap av Heimelaga Podcast på ørene! Deilig lytting med Erlend Osnes og diverse gjester! Anbefales på det varmeste! 

 

Her kommer bildene fra dagens utflukt! 

Søndagstur

God tirsdag! 

Tenkte jeg skulle dele noen bilder som jeg tok på søndag! Da var vi ute å gikk en tur i turområdet her i Bodø som heter Maskinisten. 

Vi var litt  sent ute, så det var begynt å bli mørkt når vi dro ut, så det å ta landskapsbilder og macro bilder når det blir mørkt viste seg å være litt vanskelig, men jeg føler jeg har fått noen blinkskudd! 😀 

Så her kommer bildene! Håper dere får en flott dag! 😀

Tarm-nytt

God fredag! 

Tenkte jeg skulle komme med en liten oppdatering om tarm, sykemelding osv.

Jeg har vært til gastroskopi, og jeg har enda ikke fått alle prøvesvar. Jeg har etterlyst prøvesvarene for to uker siden, og fikk da beskjed om at noen prøvesvar var kommet, og noen ventet vi fortsatt på. Men det er konstatert at jeg tåler laktose, og det er jo greit å vite! Jeg har jo tatt laktosebelastning, men de tok mange vevsprøver fra tarmen i laktoseområdet(som de kalte det), og de var negative. De sa samtidig at hvis jeg ikke hørte noe fra dem i løpet av forrige uke, da er de andre prøvene mine negative. Det vil si at jeg tåler gluten ihvertfall! Jeg er usikker på alle prøvene de tok, men de er visst negative. Så nå venter jeg på at legen min skal få en rapport på gastroskopien før vi gjør noe videre. Legen min er heldigvis veldig grei og flink, og hun sa at vi gir ikke opp, og at det enda er ting som går ann å sjekke ut. Og det er fint! 
Så planen nå er å søke meg inn på sykehuset, til indremedisin, for å eventuelt få sjekke tynntarmen, som er den eneste tarmen som ikke er sjekket. Så det skjer ting, samtidig som det ikke skjer ting.

Jeg har nå vært sykemeldt i litt over 6 mnd. Og i starten var det en befrielse, fordi jeg slapp den dårlige samvittigheten over å ikke klare å få gjort de arbeidsoppgavene jeg hadde når de skulle være gjort og jeg kunne slappe av å prøve å lytte til tarmen og prøve å finne en rytme. Den rytmen har jeg enda ikke funnet! Men det som fungerer aller best er bare å ikke spise. Bare synd det går sånn ut over resten av kroppen og ikke minst hodet. Jeg blir fortsatt veldig fort sliten når jeg er sammen med folk og er med på forskjellige ting, men jeg prøver å tenke at det er verdt det. Og det er jo stort sett det! 
Men jeg kjenner at det blir tyngre og tyngre å være hjemme alene, dag ut og dag inn. Desto værre hvis gubben skal ut på noe etter jobb. Men jeg prøver å bli flinkere nå til å utnytte de gode stundene i dagene. Hvis dere skjønner hva jeg mener? 
Det skal ikke mye til før tankene flyr i en negativ retning, og at tankene blir slitsomme, og det har kommet mer og mer den siste måneden. De er ikke der at jeg tenker at jeg begynner å bli deprimert, men det begynner å bli slitsomt, mer enn noe annet. Så jeg prøver å ta grep, være sammen med andre venner/venninner enn bare gubben(som er fantastisk å være sammen med, men han trenger også litt pause fra meg så han kan ha egentid uten meg i hus). Jeg skal også prøve å stikke innom jobb litt oftere bare for å si hei, både for å holde kontakten, men også for å få vært litt sammen med folk. Nesten så jeg blir bruker på jobben selv, si :’)

Men jeg er kommet dit nå at jeg gleder meg vanvittig mye til å komme tilbake i jobb! Bruke hodet på den måten igjen, bli utfordret, være i vanskelige situasjoner, være sammen med kollegaene mine, og ikke minst, ha noe å fortelle når gubben spør hvordan dagen min har vært! Og at jeg da kan svare noe annet enn at, i dag ryddet jeg litt, så på mesternes mester og ellers ikke så mye fordi jeg var dårlig i magen…. Det gleder jeg meg virkelig til! 😀 Og jeg har enda troa på at jeg kommer dit! Og jeg håper det skal skje før jeg eventuelt på over på Arbeidsavklaringspenger…. Dit vil jeg ikke. Men må jeg, så må jeg. Jeg prøver på et vis å være forberedt på begge deler. Hvis det i det hele tatt er mulig. 

Jeg har også lyst til å få trent litt igjen. Musklene forvinner fortere enn f… Så jeg har snart bursdag, og jeg har ønsket meg et lite sånn hjemmetrenings sett med ei matte, noen lette vekter og noen strikk, bare for å få trent litt innimellom. Når stundene tillater det. Jeg skal også bli flinkere til å komme meg ut, på dagtid. Bare rusle meg en runde, og bare for å ha vært ute. Og bli flinkere til å spørre om noen vil finne på noe med meg. Tror det vil gjøre godt! 

 

Jeg velger å være åpen om dette fordi jeg tenker at vi nok er mange som er i en lignende situasjon, og det skal være greit å ha dårlige dager/perioder, og jo mer man er åpen på det, jo mindre skam blir knyttet til disse følelsene. Det er ihvertfall min teori! 

 

Håper du gidder å lese hele, det ble et langt innlegg dette! :’D

Ha en fin dag, og en flott helg! 😀   

Rusletur

God torsdag! 

På mandag fikk jeg meg en rusletur til ei venninne som bor lengre ned i strøket her. Jeg tok med meg kameraet i tilfelle jeg kom over noe og ta bilde av, så her kommer noen bilder fra mandagens rusletur!

 

Ha en flott dag!