“Tarm-nytt”

God kveld! 

Tenkte jeg skulle komme med en oppdatering ang tarmen min… 

Jeg har i grunn ikke så mye nytt å melde. Alt er som det pleier. Vond og dårlig i magen. Eller det er vell mer korrekt å si tarmen. Når jeg blir skikkelig dårlig blir jeg fortsatt helt øm i hele buken, og klarer ikke å ha på meg ting som strammer, som armbånd, truse, bukse, ringer osv! Dere er oppegående folk og skjønner greia! 

De siste ukene har jeg, til tross for plager, vært ganske opptatt. Jeg har vært innom jobb for å være med på noen møter og jeg har vært i møte med nav og lege, og prøvd å være litt sosial. Men fy så slitsomt det er! :’D Haha! Jeg føler fortsatt det er viktig å prøve å gjøre ting som gir meg noe, samtidig som jeg blir veldig sliten av det. En hårfin balanse det der…. Og det er ikke lett. Tror ikke jeg har vært så flink å finne den balansen, fordi når jeg har vært å gjort ting har jeg vært helt ferdig i opptil flere dager. Så, jeg har nok ikke mestret helt det der enda nei… Men Når man er ute og har det hyggelig og ikke blir dårlig er det så vanskelig å dra hjem, også er det vanskelig å vite når du har kryssa den “magiske” grensa mellom akkurat nok og aaaaalt for mye. Men jeg prøver! 

Forrige helg var jeg til og med ute en tur! På byen og danset, og det var gøy! Jeg er ikke så flink til å danse, men jeg elsker det! Det ble en relativt edru tur ut, siden tarmen ikke er glad i hverken mat eller drikke, men det spiller i grunn ingen rolle! Jeg er heldig som kan være både på fest og ute på byen og være edru, og fortsatt kose meg! 😀 Men søndagen var jeg helt ferdig, samtidig som jeg var helt i 100 og klar for fotballkamp på kvelden(og kampen snakker vi ikke høyt om). Men når jeg da kom hjem var jeg så ferdig! Jeg sov godt natt til mandag for å si det sånn!

Så nå sitter jeg her og venter på time til gastroskopi! Hoho…. Som jeg dessverre fikk telefon om i dag blir utsatt litt over en uke. Som ikke er altfor ille, men jeg har tross alt ventet siden juni/juli på en time til gastro… Så det føles litt(veldig) surt! Men når jeg ble oppringt sa jeg til de at jeg gjerne kommer på kort varsel, så det skulle de notere seg, så da er det jo bare å krysse fingrene og håpe at noen andre må flytte timen sin! 

Så. Det var det som var “nytt” om tarmen min… Jeg krysser fingrene for at de finner noe på gastroen, når den endelig blir! 

Legger ved to bilder av meg som “sitter og venter”.  #utålmodig #harventetnok 

God helg! 

Waiting….
Still waiting…

 

Storm og fine farger


 

God tirsdag! 

Høsten har for alvor kommet til Bodø by! I går snødde det litt og i dag har det kommet haglskur på haglskur! Og som det blåser! Blir i grunn litt redd for vinduene innimellom! Men det går sikkert bra! 

 

Jeg ruslet meg en liten tur ut i dag bare for å få litt frisk luft og for å ta noen bilder av de flotte høstfargene! Jeg var heldig å var ute mens det ikke blåste så veldig mye. Det kom riktig nok en haglskur, men vinden var overkommelig! 

Jeg har utsikt til havna fra her jeg bor, og i dag tok Hurtigruta en stor omvei både på tur inn i havna og på tur ut! Og nå mens jeg sikker å skriver ser jeg at det kommer mer uvær fra havet….. 
Som vi sier her i nord: “no kjæm han me han!” Så vi har sikret det vi har på balkongen så det ikke skal blåse over ende eller bråke for naboene. 

I dag er en god dag å være inne. Så vi fyrer i peisen og koser oss inne. 

Håper dere andre har litt bedre vær, og så håper jeg at dere får en flott dag! 

Her kommer bildene fra i dag! 

Litt vanskelig å ta bilde i vinden, men det er uten tvil høst.
The knot
The knot
Bjørka bytter farge på bladene
Bjørkeblader i vinden
Bjørketrør i floget
Haglskuren!
Røde rogneblader
Rogneblader med vanndråper
Vakker rødfarge
Regndråpe på rognebladet
Høstfarger
Rognebad i flere forskjellige farger
Den mye fotograferte rognebuska!

 

“Gressenke” fredag og himmel i fyr og flamme

God fredags kveld!

Long time, no blogging, si! 

Jeg har faktisk vært ganske travelt opptatt i uka som har gått.Det har vært en del møter med jobb, lege og nav, og innimellom der har formen vært ganske dårlig. Så ingen ting nytt der i gården altså.. Har fått time til gastroskopi 09.10.2018 da, så det er bare å være tålmodig! 

Mannen er ute og reiser med jobb, igjen. Han var på jobbtur forrige uke også. Det er sikkert litt deilig for han å komme seg bort litt! Jeg er jo tross alt alltid hjemme, så jeg tror han setter pris på å ikke være sammen med meg hele tiden :’D Men jeg gleder meg til han kommer hjem! <3

I kveld tok himmelen her i Bodø fyr! Den eksploderte i rosa, orange og gule farger! NYDELIG! <3 Jeg heiv på meg jakke og sko for å komme meg opp til Turisthytta for å få tatt noen bilder, men jeg glemmer til stadighet hvor dårlig kondisjon jeg har…. Jeg kom meg ikke opp i tide(jeg snudde halvveis fordi jeg så at jeg ikke kom til å rekke det). Det er i slike tilfeller jeg skulle ønske at jeg hadde lappen! Bilen står jo hjemme så det hadde jo bare vært å hive seg inn i bilen og kjøra på! Men neida! 

Anyways!

Her kommer noen bildet fra onsdagens lille luftetur, og himmelen i kveld. 

Ha en flott fredags kveld! <3 

 

Høstens farger!
Onsdagens stormskyer
Dråper på busstoppet der sugekoppene var festet når glasset ble montert.
Nydelig!
Blir helt målløs!
Høsten har så fine farger! <3
Høsten! <3
Jeg liker bare ting hvis de er rosa!
Røska på meg jakke over ullundertøyet og dro ut! :’D (mala ganen forrige uke!)
De siste rosa-fargene for i kveld <3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nattelyset

God lørdag! 

Her er det en regntung dag i dag, men i natt var det helt nydelig ute! Det var høvelig lite skydekke og da altså stjerneklart i flekkene og da fikk vi årets første møte med nordlyset! Ååååh! Så vakkert! <3 
Det var riktig nok bare KP-indeks 2 og 3, og det burde være helt oppe i KP-indeks 4 for å være sikker på å se det. Men nordlyset er nå kjent for å plutselig bli sterkt for så å forsvinne igjen, og det var nettopp som skjedde i går. Det hadde et skikkelig utbrudd som varte kanskje 30 sek hvor det var grønt og lilla lys, men det rakk vi ikke å ta bilde av fordi vi nettopp hadde stoppet, og kameraet var ikke koblet opp, men vi kjørte videre nordover og var tålmodige, og da dukket det opp igjen! Hurra! 

Så her kommer noen bilder av nattens utflukt! 

Tatt i løpsmarka
Tatt på løp
Nordlys, Steigtind og lys fra byen
Fine lyset!
Fine lyset!
Det er så fint når det danser!
Tatt rett opp mot himmelen. Nydelig!
Åh! <3
En bil fløy forbi og da fikk jeg lyst opp vannet(som jeg ikke så)!
Enda en bil som fløy forbi og lyste opp skogen! 😀

 

Tb friday

Goood fredag! 

Endelig helg, eller hva?

Høsten kommer stadig nærmere her i nord, men de store fargeomslagene har uteblitt, enn så lenge. Men jeg venter, og gleder meg til å se alle de flotte fargene!

 

Jeg tenkte jeg skulle dele bilder fra en tur vi var på i fjor høst, men mange fine farger! <3 

 

Riktig god helg! <3 

Toppen! Utsikt til Kjerringøy.
Toppen!
Gamla på toppen!
Lyng
Lykkelig turgåer på tur ned!
Fluesopp
Lyng <3
Steigtind og blikkstille vann!

 

Høstens himmel

God kveld! 

For en himmel det er her i kveld! Helt rosa! Det er så flott! Nå ble det mye utropstegn her, men himmelen er så fin nå! 
Jeg liker og kan sette pris på hver årstid, og når høsten setter i med de vakre fargene sine, da er det så vakkert ute! 

I og med av vi her i nord har hatt en ganske våt sommer så er det ikke så mange trær som har blitt gule og røde enda. Men de skifter nok farge på bladene sine ganske snart, og da blir det enda vakrere ute! 

 

Her kommer noen bilder av den nydelige, rosa himmelen! <3 

Fin helg

God søndags ettermiddag!

For ei deilig helg det har vært! Været har vært fint, formen har tillat meg og gjøre ting, og deilige folk! Jeg har faktisk spist og kost meg denne helgen, etter at jeg har vært ute. Jeg har vært dårlig og hatt vondt mellom slagene, men jeg har like vel kunnet kose meg litt, for første gang på lenge! Og jeg har derfor også turt å spise litt mer enn jeg har gjort på lenge! Jeg får sikkert igjen i dag eller i morgen for å ha spist og kost meg, men det får så være! Av og til må jeg ha litt skikkelig mat! I går hadde vi nyyydelig breiflabb til middag! Å herre jemini så godt det var! Det er første gang i mitt liv at jeg har hatt cravings på fisk! Før vi kjøpte og ordnet oss fiskemiddag gikk vi i Bodøs første pride tog! Skikkelig gøy, også føles det bra å være med å markere en så god sak! Og så mange flotte folk som også gikk i toget! <3 Ble helt rørt jeg! 

 

I dag har vi ikke gjort så fryktelig mye. Vi spiste en god og sen frokost før vi dro en liten tur ut for å ta noen bilder! Så her kommer noen meget uformelle bilder fra dagens fotoseanse, samt noen mat-bilder fra gårsdagens nydelige middag! 

(kreds til mannen som har tatt bilder i dag!)

 

Ha en herlig dag! Og heia Norge! <3 

Breiflabb!
Nydelig kveldshimmel!

Ferdiglaget breiflabb! Kunne nok vært mer fargerik, men steike det var godt!

Bodø som bader i sola!
Gamla som ser ut på vakkerbyen
Jeg danser….. ( do the……Criss cross!)
Ferdig med Criss Crossen altså….
Heldig med håret her!
Øver på posering, og nyter utsikten! <3
Hands up i love you
Ka i fan e det hø gjør? Øver på å twerke vel! :’D

 

Saltstraumen

God fredag! 

Uka har vært blandet, men det har vært fint vær HELE UKA! Det er helt utrolig! Innmari deilig! Så på tirsdag dro mannen, mamma og jeg og fisket i Saltstraumen! Det var en helt nydelig ettermiddag! Sol, varmt, fisk som vaket, vind og den gode høstlukta! Det var deilig å være ute, og fordelen med å være i Saltstraumen er at det er toaletter i nærheten, i tilfelle jeg skulle bli dårlig. Men det ble jeg heldigvis ikke! 

Jeg fisket mest, og tok ikke så mange bilder, så mannen er den som har brukt kameraet mest. Jeg har tatt noen bilder, men mest creds ti mannen <3 

 

Ha en fin fredag og god helg! 

Blikkstille vann, sol og brua! <3
Saltstrømbrua og høymuggel
Kløver og et insekt
Et naust
Naust
Et rødt naust. Her kan du nesten se fisken som vaker!
Nydelige farger!
Stein på en stein
Børvasstindene. Det ser ut som de brenner!
“Det brenner” på Børvasstindene
Naust og tinder
Naust, tinder og havet
Solnedgangen under brua
Plutselig kokte det over av måser på vannet. Det kom sikkert mye småfisk!

 

Sjekk deg

I disse dager ruller kampansjen Sjekk Deg her i Norge. 

Det er utrolig viktig å sjekke seg. Jeg tenkte jeg skulle fortelle om når jeg sjekket meg, ikke i voldsom detalj, men jeg vil fortelle litt om hva jeg tenkte før, under og etterpå. 

Jeg tror det er to år siden første gang jeg fikk innkalling til å sjekke meg for livmorhals kreft. Det skal sies at jeg også har hatt en venninne som har vært veldig pådriver for å få meg til fastlegen/gynekologen. 

Det skal sies at tanken om å dra til fatlege/gynekolog å brette ut underlivet mitt, det som jeg synes er så privat, ikke var en fristende tanke i det hele tatt. Jeg innrømmer lett at jeg var kjempenervøs og gruet meg enormt! 

Jeg fikk brev i posten og bestilte meg time hos fastlegen min for å ta prøven. 
Når jeg kom inn til legen var jeg full av adrenalin. Jeg blir sånn når jeg gruer meg. Heldigvis har legen min og jeg en veldig god tone, og jeg var kjapp med å si at jeg var veldig nervøs og at dette slett ikke var noe jeg hadde gledet meg til. Hun viste forståelse for det, og når vi skulle i gang med undersøkelsen var hun flink å forklare hva hun gjorde. Det hjelper synes jeg. Jeg er for det første nysgjerrig også liker jeg å vite hva som skjer.
Hun tok celleprøven, men hun sa at det kunne være at vi måtte ta en ny en da det var kommet en del blod på kosten. Det er HELT NORMALT at det ligger litt blod både i livmorhalsen og i livmora og at man da kan oppleve å blø litt når prøven skal taes. Men det var ikke vondt og jeg fikk ikke sår, så jeg begynte ikke å blø av det.
Selv om det ikke er vondt er det litt ubehagelig. Jeg må innrømme at det er en spesiell følelse å få den spekulumet(spekulum er det som føres inn i skjeden for å åpne opp og få tilgang til livmorhalsen) inn i skjeden, men det var ikke vondt. Før spekulumet ble satt inn kjente legen rundt, både på innsiden og utsiden for å kjenne om noe var unormalt. Hun klemte også litt på magen min for å kjenne bedre, men hun fant ikke noe unormalt. 
Etter at hun hadde kjent rundt gjorde hun seg klar med spekulumet, som hadde masse glidemiddel på seg, og førte det på plass og tok prøven. Prøven går veldig kjapt å gjøre, og jeg kjente ikke så veldig mye. Det var litt ekkelt og litt merkelig, men ikke vondt. 
Når prøven var tatt fikk jeg som sagt beskjed om at vi muligens måtte ta en ny prøve på grunn av blod i prøven. Hun hadde rett og jeg måtte å ta en ny prøve. Den andre gangen var det ikke like rart å skulle kle av seg og vise fram utstyret som første gang. Men heller ikke denne andre gangen ble prøven bra, så je ble henvist til gynekolog. 
Det tok ikke så lang tid før jeg fikk time og da var det bare å kle av seg igjen. Men han jeg går hos er veldig påpasselig med at jeg ikke skal valse rundt der naken fra hoftene og ned, så han har håndklær som vi får ta rundt oss når vi går til gynekolog-stolen, og som vi har over lårene når han utfører undersøkelsen. Og det hjelper. Jeg føler ikke at jeg bare ligger der å viser meg fram, hvis du skjønner hva jeg mener. Gynekologen, som legen kjente og så på tingenes tilstand før vi tok prøven. Alt så normalt ut. Eller, han sa vel at alt så veldig fint ut, så jeg tok det som et kompliment! 
Jeg var forresten litt nervøs før jeg skulle til gynekologen fordi jeg har en sånn frykt for å være gravid uten å vite det selg, så jeg sa dette til han før jeg kledde av meg på underkroppen, fordi han skulle også ta en ultralyd undersøkelse for å sjekke eggstokkene og livmora. Så når jeg da hadde kommet meg i stolen, rett før han skulle putte inn ultralyd-pinnen sa han “ja, er du klar for å se hvor mange unger som er her inne da?” og da måtte jeg le! Masse! Han skjønte humoren min, så der var vi helt på nett! Trivelig type han gynekologen altså! Uansett! Eller å ha kjent og sett tok han prøven, og dette var igjen fort gjort, med svært lite ubehag! Jeg fikk beskjed om at hvis jeg ikke hørte noe innen 4 uker var alt normalt. Så da var det bare å vente. 

 

Ukene kom og gikk, og i begynnelsen av uke fire begynte jeg å slappe av. Da var jeg sikker på at de ikke hadde funnet noen celleforandringer. Jeg blir litt stresset av sånt, så jeg tenkte på det mye i ukene som gikk etter prøven var tatt. Men i slutten av uke fire fikk jeg brev om at de hadde funnet celleforandringer ytterst i livmorhalsen. Og jeg fikk PÆKKÆRN, som man sier. Eller panikk om du vil. Jeg var sikker på at dette var kreft, og at nå kunne jeg ikke få barn fordi jeg måtte fjerne hele livmora og alt som hører med. Jeg liker ikke å innrømme det, men når det kommer til slike ting drar tankene mine ofte over i panikkmodus og tenker på det verst tenkelige. Det er både fordeler og ulemper ved det. Hvis ting viser seg å ikke være alvorlig blir jeg ofte veldig positiv overrasket og får da en skikkelig opptur! 
Men, celleforandringen var av slik karakter at jeg måtte komme inn ganske kjapt for å ta ny prøve og biopsi av livmorhalsen. Altså de skulle klippe av to bilder av livmorhalsen og sende det inn til analyse. 

Så jeg dro til gynekologen på nytt igjen ikke så veldig lenge etter at jeg fikk brevet om celleforandringer. Han spurte om hva jeg hadde tolket av brevet, og jeg sa da, som det også stod, at jeg hadde celleforandringer som måtte sjekkes ut. Han svarte “njæ, det er ikke celleforandringer men det er noe som ikke er som det skal være, så de vil gjerne ha en ny prøve og en biopsi for å kunne finne ut av hva det er”. Og da ble jeg med en gang litt lettet! Da er det ikke kreft, tenkte jeg! 
Men opp på stolen bar det, og han kjente og så seg rundt der nede og kunne ikke skjønne at noe skulle være galt. Alt så jo så fint ut(jeg innrømmer at jeg tenkte, oh yes! Tar godt vare på den, si!) Hvis celleforandringene er alvorlige kan de se det med det blotte øyet, derfor sa han også at alt så fint ut. Så han tok en ny celleprøve og en biopsi av livmorhalsen. Jeg fikk besøvelse så jeg kjente veeeeeldig lite, men jeg hørte den lyden når han klipte av to små biter fra livmorhalsen godt, og det var litt sært! Men vondt var det ikke! Og denne gangen blødde jeg mye, som er en selvfølge etter å ha blitt klipt i. 

Prøvene ble sendt til sykehuset for analyse og så var det bare å vente fire nye uker på å få svar. 

Jeg slappet mye mer av i ukene som gikk nå, enn de forrige ukene hvor jeg ventet på svar. Fire uker kom, og fire uker gikk og jeg hørte ingen ting. Til slutt måtte jeg ringe gynekolog kontoret for å høre om de hadde fått svar, og det hadde de. Det viste seg å være snakk om en betennelse i livmorhalsen. Kronisk som sådan. Jeg jublet sa takk for svaret, ønsket vedkommende en fin dag og la på. Så slo tanken meg om dette var noe jeg måtte gjøre noe med, så jeg ringte fastlegen min for å høre. Hun skulle undersøke det litt nærmere. 

Betennelse i livmorhalsen kan komme av at det har kommet bakerier dit som ikke skal være der eller av eks. tampong bruk. Og det er visst ikke så uvanlig. Så etter dette gjorde vi ikke noe mer. Jeg var på kontroll et halvt år etterpå, fordi de som får opplyst at her kan det være noe skal følges med på hver 6. mnd. Og det er jo bra tenker jeg! Men de fant ikke noe betennelse da, og heller ikke celleforandringer. 

Det må nevnes at jeg også har tatt HPV vaksina, så jeg skulle være ekstra beskyttet mot HPV viruset. Også er jeg med en fast partner, så der skulle det jo også være sikkert! 

Det endte godt hos meg, og jeg er glad jeg har tatt celleprøven, og jeg skal fortsette å ta den hvert tredje år nå. For meg hjalp det å ha vært å tatt celleprøven en gang, for da visste jeg hva jeg gikk til, og i og med at jeg sa i fra hva jeg tenkte og følte på forhånd ble det mye lettere for meg å slappe av. Jeg slapper så utrolig mye mer av hvis legene vet hva jeg tenker på og bekymrer meg over, for da vet de det, og jeg har sagt det høyt og det hjelper i grunn bare å si det høyt! Så det er vell kanskje mitt tips til deg som enda ikke har tatt celleprøve eller vært til gynekologisk test: si at du gruer deg, at du bekymrer deg og at du synes det er litt ekkelt. Legene/gynekologene skal jo være profesjonelle og de har sett bra mange underliv i sin karriere. Og husk at ingen ser like ut. 

Nå synes jeg det er helt nøytralt å dra til en slik undersøkelse, og jeg grudde meg enormt mye i starten! Så jeg tenker at det er håp for alle! 

Håper du orker å lese hele innlegget, og jeg håper du bestiller deg en time til å ta en celleprøve av livmorhalsen. 

Jo mer vi snakker om slikt, jo mindre tabu blir det!

Jeg heier på deg! 

Ha en flott torsdag!

Bilderesultat for sjekk deg 

 

 

 

Øvelse gjør mester

I dag fant jeg liksågreit ut at jeg skulle øve meg på portrettbilder. Så jeg stilte meg opp ved veggen og så var det bare å øve. 

Jeg begynte å ta portrett uten sminke, fordi jeg liker/har vendt meg til å være naturlig. Jeg er glad jeg har kommet over den fasen om å måtte sminke meg med pudder og alt, hver dag. Det er nok først og fremst i hodet den store endringen har skjedd. Jeg har klart å gå fra å sminke meg hver dag til å bare ta på meg maskara når jeg skal f.eks. på jobb, eller skal på noe spesielt. Det skal sies at jeg gjerne tar på meg leppestift bare for å gi litt ekstra farge til ansiktet. Men jeg nyter å gå uten alt av sminke også, og, ikke minst, så føler jeg meg fin uten sminke. Jeg hadde i grunn aldri trodd at jeg skulle gjøre det, men nå har jeg følt det sånn i noen år, så jeg håper det holder seg sånn! ✌

 

Men når det er sagt er det utrolig hva sminke kan gjøre med et fjes. Det er jo ikke til å stikke under en stol at du kan fremheve de flotteste trekkene ved deg selv. Men jeg er glad jeg ikke bruker like mye sminke hver dag! 1. jeg sparer mye tid på morgenen. 2. jeg kan gnu meg i fjeset HELE dagen uten å være redd for å viske bort et øyenbryn, øyenskyggen eller pudderet. Og det kjenner jeg er ekstremt deilig! For ikke å snakke om alle pengene jeg sparer på å ikke sminke meg hver dag! Det vil si, penger jeg nå bruker på annet fjas…. Lord… Jaja! 

Jeg føler meg litt naken i grunn når jeg legger disse bildene ut. For det viser både ting jeg er fornøyd med og misfornøyd med. Jeg har skjeve fortenner fordi plata jeg skal bruke hver natt knakk. Eller, det knakk en liten bit av den. Og det førte til at høyre fortann ble forskjøvet mor høyre, å det ser jeg ble veldig tydelig på de bildene hvor jeg har munnen litt åpen. Det vises ikke så godt når jeg smiler, men når bare litt av tennene vises så ser nå jeg det VELDIG godt! Og leppestiften kunne ha vært lagt på litt jevnere. Men sånn er det bare! Man kan ikke være helt symmetrisk eller i vater! 

Jeg redigerer ikke bildene mine, annet enn å legge på fargefilter og av og til, en sjelden gang justere fargene. Men det er bare hvis fargene er for blasse i forhold til hva jeg så når jeg tok bildene. Jeg liker å ikke gjøre så mye med bildene mine. Jeg tenker at i en verden hvor det har blitt så lett å “bare justere litt” både her og der, trenger man også noen som ikke gjør det. Så jeg har blitt en del av de da! 

Anyways!
Her kommer noen bilder av portrett-øvingen min. Håper dere ikke blir for lei ego-bildene! 

<3 

Med sminke, uten filter eller redigering.

Uten sminke og med kun fargefilter

Uten sminke og uten filter

Med sminke og fargefilter

Med sminke og fargefilter

Med sminke, uten filter eller redigering

Det samme bildet, men med fargefilter.