Sol og regn

God kveld i stua!

Åh, for en dag det har vært! Det har vært like varmt som i går og det har vært både godt og plagsomt på samme tid, men det vet vel de i sør alt om! 
Utover ettermiddagen skyet det til og det kom til og med noen regndrypp, så da ble det med ett litt friskere luft! Men det er fortsatt 25 grader, så selv om det ble litt svalere var det bare deilig sommerrregn som kom og for en gangs skyld ble jeg ikke kald av å stå ute i regnet. Det var rett og slett veldig forfriskende! 

I kveldinga så avtok skyene mot nord og vi kunne se at himmelen ble mer og mer oransje mot nord selv om det regnet. Vi kjørte opp til Turisthytta for å nyte solnedgangen i regnet. Det går jo mot mørkere tider her oppe og på natta nå så kan man se lysene fra byen tydeligere og tydeligere for hver kveld som går. Så det gjelder å nyte de kveldene med det flotte lyset før det blir mørkt igjen. 
I og med at det regnet og at det var sol samtidig dukket det opp en dobbel regnbue i sør. Det er så fint. Prøvde å få ok bilder av den, men det var litt vanskelig, men man kan se at det er en regnbue der, og jeg har justert litt på fargene på regnbuebildene, men ikke mer enn at dere skal kunne se hva jeg så 🙂

Men, som nevnt tidligere(ved mange anledninger) så ELSKER jeg lyset her oppe, og det blir finere og finere jo nærmere høsten vi kommer, så vi går fra solnedganger til nordlys i bunn og grunn. 
Vi var ikke på Turisthytta så lenge, og vi burde nok ha vært der litt lengre, for i skrivende stund eksploderer himmelen i rosa! Det er så vakkert! SMELT! 

Her kommer noen bilder! 

Ha en fin kveld!

 

Landegode
Landegode
Regnbue
Regnbue og turskilt
Landegode, lavere sol
Litt av Landegode og Lofotveggen i det fjerne
Regnbuen
Den rosa himmelen! (det ble mer rosa etter dette bildet ble tatt <3)

 

Heten i Nord

God mandag alle!

Nå har altså heten kommet for alvor til nord! Det har vært varmt og fint her hele helgen, men i dag er det innmari varmt! Og temperaturen bare stiger. Kanskje setter vi ny varmerekord?! Hvem vet, det gjenstår bare å se! 

 

Jeg hadde egentlig tenkt til å gjøre litt husarbeid i dag, men det er så varmt at jeg vet ikke om jeg orker! Alt står åpent her, på vidt gap, men det blåser nesten ikke i Bodø i dag, hvilket er utrolig nok i seg selv! Så jeg tror jeg må prøve å blåse opp lazybagen min igjen, smøre meg godt inn med solkrem og slenge meg på balkongen, hvis det ikke blir for varmt… Det er 28 grader i skykken det nå, og enda mer i sola, men jeg får prøve! Trenger å jobbe litt mer med å bli mørkehvit! 

Så her kommer noen balkongbilder av været i dag!
 

 

Noe visner og noe spirer
Sitter fortsatt jordbærvakt, og her kommer det mye jordbær!
Det mordnes <3
Litt varmt for stemorsblomstene
Dagens(foreløpige) skyggetemperatur! AC ønskes!

Ha en flott mandag!  

 

Lyse netter

Hei og god søndags kveld! 

Åh, det lyset her oppe altså. Jeg elsker det! Elsker sommertiden og at det er lyst hele døgnet! Det gjør at mørketiden er verdt det. 

Vi var oppe på Turisthytta natt til lørdag og tok noen bilder av nattesola <3 

Jeg blir aldri lei! 

 

Ha en fin søndag videre!

 

Turisthytta
Close up
Sola på tur bak Landegode
Holder sola
Ser på fotografen 😀
Sola på tur bak Landegode
Sola på tur bak Landegode
“Flammeskyer”
Ildrød himmel <3
Sola som titter fram igjen.
Der e ho <3
Der e ho! <3
Ååååh! Sukk! <3

 

Sol i Nord!

Onsdag og varmerekord i Bodø!!

Aaaah, endelig to dager på rad med fint vær, men i dag tok helt kaka! Ny varmerekord er satt i Bodø, 30,4 grader ble det målt på flyplassen i dag! Utrolig deilig altså! 
Det var fint vær i går også, da dro vi på besøk til mamma og stefadern i campingvogna hvor mamma og jeg gikk på bergene å fisket! Ikke at jeg fikk noe fisk da, men mamma fikk ei kveite på kroken og fikk den nesten helt opp på land før fiskesnøret ble slitt av. Utrolig synd altså! Men vi så den tydelig, så vi anser det som en fangst hun kan telle 😉 
SIden mamma og stefadern har kommet hjem fra ferie betyr det at vi ikke sitter kattevakt her hjemme lengre. Det er både deilig og litt kjedelig at hun ikke er her hos oss lengre, det er så koselig å komme hjem til en “velkomstkomite” 😀 Men men! 

Men dagen i dag har jeg brukt på balkongen i varmen, og det har vært helt nydelig! Jeg hadde ei bøtte med kaldt vann og brukte blomster-vannkanna til å helle kaldt vann over hodet mitt så håret og hodebunnen holdt seg nogen lunde avkjølt 😀 Jeg må kjøle ned hodet, ellers blir jeg helt kokt! Men jeg har virkelig kost meg i varmen i dag! Det har vært helt fantastisk deilig å bare ligge i sola og nyte varmen <3 jeg jobber nemlig for harde livet for å bli mørkehvit og bli kvitt skulderskillene mine fra Thailand-turen i fjor. Har lovet forloveren min(og meg selv) og bli kvitt de til bryllupet som er til neste år, så det er bare å begynne tidlig, si! 

Men, den fine dagen varer ikke evig. I sjutiden kom skyene og en liten skur, så nå sitter vi egentlig bare å venter på lynet og tordenet som er meldt. Jeg håper ikke det kommer i natt, men at det kommer før jeg legger meg. Det er rart med det, men jeg er litt redd for lyn og torden om natta, mest fordi jeg blir skremt av tordenet(det bråker så innmari mye!!) Men jeg elsker å sitte å se på det, følge bevegelsene og se på alle kreftene som er i sving! Så når jeg våkner på natta av det pleier jeg å sitte å se på det til det har flyttet seg videre. Så det vil jo ikke være noe problem i natt, i og med at jeg ikke skal på jobb i morgen. Men jeg håper uansett at det kommer nå snart 😀

 

Nok jabbing for i dag, her kommer noen bilder fra de siste par dagene! 

Ha en fin kveld! <3 

Ei stk svett frøken i varmen! (ser ingen ting når jeg tar bilde, haha)
Kosekatten <3 Godt å sove på hånda mi <3
Utsikta fra balkonggulvet i dag
Kosekatten <3
Kosekatten <3
Her kommer uværet!
Kosekatten <3
Kosekatten <3
Det mørkekvites på lazybagen min! (temperaturen er selvfølgelig dokumentert)
Kosekatten <3 (som ser litt gal ut her)
Lå ute og ventet på uvære, som ikke kom.
Landegode med utsikt fra Geitvågen i går
Kosekatten <3

 

Kattevakt

​Cutness overload! 

Sitter kattevakt for katten til mamma og stefadern, og hun er altså så søt(når hun vil). Det vil si når hun vil ha mat, stort sett. Men sånn er vell i grunn alle katter. 
Men i går kveld var hun kjempefin der hun lå å sov så søtt på sofaen, mens hun ristet og snorket og koste seg! Smelt! 

I formiddag/ettermiddag var hun også veldig kosen og hun lå på fanget mitt i hvertfall i 10 min! Og der er ny rekord i år! 

Men i dag var tonen en helt annen. Hun bor jo vanligvis i et hus, som er ganske stort å hvor hun nesten kan komme å gå som hun vil, altså være ute. Vi bor i blokk, så det fører til noen utfordringer. Jeg prøvde å ta henne med ut på søndag men hun fikk helt panikk og lagde seg så liten som hun kunne å pila fra dør til dør og ville inn! Jeg var ute sammen med henne og tenkte at jeg kunne være en slags sikkerhet for henne, men den gang ei. 
Og tidligere i dag fikk hun skikkelig “tulljtak” som vi kaller det, altså det klikket litt for henne. Hun begynte å knurre å nesten frese til seg selv før hun sprang ut og inn av balkongen og deretter satt klørne fatt i sofaen og, jeg vet ikke helt hva jeg skal kalle det, men vi har en stoffsofa så det er lett for henne å bare sette klørne i og fly opp og ned og på baksiden av sofaen mens hun sitter klort fast i den. Og der var altså det hun gjorde. Og hun holdt et skikkelig daumål! Jeg syns det er litt ekkelt jeg! Hun gjorde dette når jeg passet henne når hun var kattunge, og jeg skjønner det bedre at hun gjorde det da enn nå, hun begynner å bli en gammel frøken på ca 6-7 år…Og jeg kunne også skjønte om jeg hadde lekt med henne og fyrte henne opp litt, men hun tok helt av uten oppmuntring! Hun er en liten djevel av og til altså! 

Så jeg bestemte meg for å prøve å lufte henne i dag igjen, og hun var helt med på det til jeg åpnet ytterdøra og vi skulle ut i gangen. Da pila hun inn igjen, som den pysa hun er(hun er litt pysete altså, hun er redd for store fugler, som skjære). Det endte med at jeg bærte henne ut og prøvde å støtte henne og vise at jeg ikke skulle gå noen plass og at det ikke var farlig, men hun mjauet og var livredd og sto bare ved døren og jeg prøvde å kose med henne for å vise at dette går bra, noe som delvis funket for hun gikk ut på parkeringsplassen snuste på noen blomster å forsvant opp i skogen, trodde jeg. Da fikk jeg litt hetta. Nå som jeg endelig hadde fått henne ut så kom jeg ikke til å få henne inn igjen! Men det kom en annen katt som la seg mellom noen biler og remjet på sitt vis, så da gikk jeg på siden av den ene bilen og der kom hun pilende ut! PJUH! Da tok jeg henne med inn igjen, å hun la seg på balkongen istedenfor å være ute. God deal spørr du meg! Jeg er jo redd for å “rote henne bort”! Men det gikk jo bra å hun har vært rolig etter at hun kom inn. Hun har stort sett bare ligget på en spisestuestol og sovet. Bortsett fra når det var middag og hun skulle få fisk, da var hun nydelig og skjønn igjen. 

Så kontrastene til gårsdagens cutness var ganske stor til dagens djeveltendenser! 

Men her kommer noen bilder fra i går kveld av den søte sprøe katten! <3 Hun er forresten veldig lik Ida Fladesn pusekatt! 😮 Så et bilde av den her om dagen og jeg var sikker på at det var mamma og stefaderns pusekatt! Men den gang ei!

 
video:pusi som sover

Hun snorker og koser seg! Rister litt også! <3

Så søt når hun sover!
Så søt når hun sover!
Så søt når hun sover!
Så søt når hun sover!

 

Sjølfikveld

God kveld i stua! 

Etter at fotballkampene var ferdige i dag begynte jeg å kjede meg litt. Mannen er i Vesterålen hos svigers så jeg er hjemme alene. Eller, ikke helt alene. Jeg sitter kattevakt for katten til mamma, men hun er litt sær og vil ikke kose så mye eller være i nærheten i grunn, med mindre hun får mat da! ?

Uansett! Siden jeg kjedet meg fant jeg ut at jeg skulle krølle håret, og etter det fant jeg ut at jeg skulle ta noen gode gammeldagse selfies! Så jeg slengte på meg litt leppestift og en hatt og knipset i vei!

Føler det er litt kleint, men samtidig veldig gøy i grunn og det er sikkert fler enn meg som gjør sånnt!

Men her kommer resultatet av selfie-stunden. Og litt andre bilder.

Ha en fortsatt fin helg! 

En litt blurry selfie
Smil!
Svart-hvitt gjør seg innimellom altså!
Enda en litt blurry selfie, men jeg liker det!
Slenger med et bilde av den ene dagen vi hadde sol!
Pusi! <3

 

Sykkeltur i nattelyset

Sjalabais!

I går kveld/natt bestemte jeg meg for endelig å smøre sykkelen min så den skulle bli klart til bruk for sesongen(på tide altså)! 
Etter å ha fått sykkelen i stand tok jeg med meg kameraet å syklet til Bodøsjøen for å se om jeg fant noen fine motiver. 
Det var utrolig deilig å komme seg på sykkelen igjen, bortsett fra at nå har jeg skikkelig ondt i “sykkelbeinet”! Men det var verdt det!

Her kommer noen bilder fra min lille utflukt!

Syrin som blomstrer
En lilla blomst som jeg ikke vet hva heter, men fin er den!
En lilla blomst som jeg ikke vet hva heter, men fin er den!(her med blits)
To lilla blomst som jeg ikke vet hva heter, men fin er den!
To lilla blomst som jeg ikke vet hva heter, men fin er den!(her med blits)
To lilla blomst som jeg ikke vet hva heter, men fin er den!
Andemor
Andemor(andemødre)
Andefar
Enda en andefar
Et bygg i Bodøsjøen
Utsikt i Bodøsjøen
En stående, sovende and
Utsikt i Bodøsjøen, sørover mot Gildeskål
Andefar i vannet
Andefar i vannet
Andefar i vannet
En dykkende andefar
Andekompiser
En gul sommerfugl

 

Elg

Da var det blitt onsdag allerede! 
Snart helg folkens!

Jeg skulle på kjøkkenet og lage meg litt mat og av gammel vane ser jeg ut av vinduet på tur mot kjøleskapet, og der for jeg se ei elgku som står å beiter under floget. Jeg gikk å hentet kameraet og fikk tatt noen bilder, så middagen måtte pent bare vente! 
Jeg synes elgene er så fine og se på, og det gjelder i grunn alle dyr og fugler i det fri. Jeg passer på å holde god avstand, og i dag var jeg inne i leiligheten når jeg så den, så jeg vil si at jeg holdt meg på trygg og god avstand. 
Jeg fikk tatt noen fine bilder og jeg fikk sett lenge på den, da den vandret sakte avgårde. 

Her kommer noen bilder av skogens kongle! 

Elgen
Elgen
En sulten elg
Ser ut som at elgen snakker eller ler litt
Poserings-elgen
Elg på vandring
Elg i blomstereng
Elg i blomstereng
Elg i blomstereng
Smatt smatt
Skogens kongle
En fornøyd elg

 

Endelig ferdig

God søndags kveld!

Nå er vi endelig ferdige med male prosjektet! Nå har spisestua også fått ny farge. Mannen har vært kjempeflink og malt spisestua i går! Vi la inn en liten Glimt-pause hvor vi så på kampen, som vi er sånn passelig fornøyde med. 

Fargen vi har gått for i spisestua heter Elegant, og er også malt i helmatt. Fargen er varm og litt grå-brun, men jeg syns den gjør seg veldig sammen med de andre fargene. Vi har en kontrastvegg ved peisen som er malt i St.Pauls blue i kalkmaling, og Elegant harmonerer veldig fint med den og Dark Teal som vi nå har inne i tv-stua. Selv om stua nå er veldig mørk er fargen varm og skaper en lun stemning. Jeg har også tenkt til å få inn noen flere elementer av kobber eller messing, for å få en enda lunere stemning, men enn så lenge er vi veldig fornøyde 😀

Ellers har dagen i dag blitt brukt til å fjerne maskeringstape og rydde litt etter gårsdagens maling. Det er også sol i Bodø-byen i dag, så jeg har sittet en del ute i sola på balkongen, og det har vært utrolig deilig. Jeg har også hatt besøk av to venninner og vi satt en stund ute og koste oss, men vi måtte gå inn fordi det var for varmt, og det er slett ikke ofte! Vi klager ikke, men vi måtte rett og slett inn å ha oss en pause fra sola. Vi koste oss og spilte Mario Cart, så jeg føler vi benyttet solpausen godt!
Nå ser mannen og jeg på Kroatia-Danmark, og kvelden blir nok rolig og fin! <3

Her kommer bilder fra den siste oppussingen! 
Det eneste som kunne vært igjen å fikse nå er gangen, som har samme farge som stua og tv-stua hadde før, men vi får se hva jeg finner ut! Vi skal nok ha en liten malepause nå. 
Ha en fin søndag videre! 

Stua, før
Det moppes og vaskes(En fordel med å male er at det blir rent)
Stua, før
Stua, før
Stua, før
Stua, etter
Stua, etter
Stua, etter
Stua, etter
Stua, etter og ferdig møblert(rydda)
Stua, etter og ferdig møblert