Midnattsola/Midnight sun

God kveld/natt/morgen! 
I dag har vi hatt et hyggelig besøk av sola! Long time no see. Det har ikke vært varmt ute, men det hjelper på å få et glimt av sola! 
Det er første gang i år jeg har hatt muligheten til å se midnattsola i år. Det har stort sett regnet og vært overskyet i hele juni, og de dagene det har vært klarvær har jeg vært opptatt. Men jeg må si at det varmer sjelen å se midnattsola. Det er noe eget med den og lyset som er her oppe på natta. Midnattsola og nordlyset er vell grunnen til at vi nordlenninger holdet ut vinterhalvåret. 
Her kommer noen bilder av det flotte lyset! Det er bare så nydelig!!!! 

😀

Midnattsola fra turisthytta
Midnattsola fra turisthytta
Midnattsola fra turisthytta
Midnattsola fra turisthytta, delvis gjemt bak Landegode
Midnattsola på Mjelle
Naust i midnattsola på Mjelle
Midnattsola på Mjelle
Midnattsola på Mjelle
Midnattsola på Mjelle
Midnattsola på Mjelle
Midnattsola på Mjelle
Midnattsola på Mjelle

 

Maling på hjernen?!

God onsdags formiddag! 

Vi har malt igjen! Denne gangen inne i tv-stua. 
Når vi flytta inn hit var tv-stua malt i en farge som var veldig lik vanilje, med tre tapetremser der vi har tv-en i dag. Så vi fjernet tapeten og malte over med kalkmaling, som vi ble veldig fornøyd med! Men resten av stua forble vaniljefarget helt til vi(les: jeg) fikk sponk(hette, fnatt, nok) av den fargen og vi malte da tv-stua i fargen skygrå, som vi også har i gangen, spisestua og nå da i tv-stua. Og vi var så fornøyd, og sånn har vi hatt det i snart to år, før jeg nå på nytt fikk sponk av at alt var i samme farge. En gråblå farge, som er veldig nøytral. Den fargen vi nå har malt tv-stua i heter Dark Teal og er malt med supermatt maling, som vi også gjorde på kjøkkenet. Dark Teal er en mørkegrønn farge som er veldig fin og dus og gir en god atmosfære. Jeg synes stua føles mye varmere og koseligere ut. Jeg angrer ikke på at jeg gikk for en så mørk farge! 😀

Så nå når fargene ble valgt gikk jeg for noe som er mye mørkere enn jeg egentlig tror jeg liker, men de var så innmari fine! Og jeg må si at enn så lenge angrer jeg ikke! Jeg syns det ble mye finere sånn som det er nå og pynten som vi har kommer mye bedre fram. Så enn så lenge er jeg superfornøyd! 

Og her kommer noen bilder før og etter 😀

Tv-stua med kalkvegg, før
Vindus veggen, før(litt mørkt bilde)
Veggen med hyller, før
Langveggen, før
Tv-stua, etter
Veggen med hyllene, etter
Langveggen, etter
Stua nesten ferdig møblert, etter

 

Oppussing

God søndag!

Vi har hatt en rolig søndag i heimen og vi koser oss med fotball-VM før vi skal på fotballkamp selv i dag! Krysser fingrene for at Glimt tar en England og vinner stort! 

I går brukte vi dagen på å male kjøkkenet(endelig)! Kjøkkenet hadde en grei farge, men den var ganske lyseblå og ingen av oss er veldig glad i den fargen. Så nå har vi malt alle flater utenom den som er over vasken og over kokeplatene(de er på samme veggen) i fargen Deco Blue. Vi skal ordne oss plater på veggen over vasken og kokeplaten som er lett og tørke av når vi lager mat og vasker opp. Kanskje får vi det til å løpet av uka! 

Jeg hadde lyst til å dele noen før og etterbilder med dere, så her kommer de.

Ha en fin søndag! 

Før malingen
Før malingen
Før malingen
Etter malingen
Etter malingen
Etter malingen
Etter malingen
Etter malingen

 

Oss to

 

Han jeg liker aller best <3 

 

 

 

 

 

 

 

 

God fredag/lørdag!

Vi fant ut at vi skulle gå oss en liten tur i nærområdet i kvelding. Vi tok med kameraet og knipset mange bilder av oss, både sammen og hver for oss. Det er i grunn litt gøy med sånne uformelle “fotoshoots” hvor man bare knipser og har det gøy! 😀 

I dag er det nøyaktig ett år til vi gifter oss og jeg gleder meg utrolig mye! Men jeg må innrømme at det er litt rart å tenke på at jeg om et år kan tituleres som Fru og ikke Frk(Frøken)! Som jeg sa til en venninne i dag så betyr vel det at jeg virkelig begynner å bli voksen!? Kjenner jeg har litt blandede følelser rundt det å bli skikkelig voksen, men giftemålet gleder jeg meg veldig til! Jeg er jo tross alt heldig som får gifte meg med den kjekkeste, fineste og beste kjæresten(sikker på at det aller fleste som gifter seg tenker det samme om sin partner)! 

Jeg gleder meg til det blir oss to livet ut! <3 (krysser fingrene ihvertfall)

Nok om det. Det kan jo bli litt mye kjisjklasj, men det må til innimellom! 😉

Slenger med noen meget uhøytidelige bilder av meg sjølv, tatt av foto-mannen på en veldig uhøytidelig shoot! 
Fikk forresten et innfall for noen uker siden om å farge balayage hjemme, på meg selv, uten hjelp. Og etter to runder med bleking ble håret mitt lyseorange….Bedre enn mørkeorange, men like vell. Ville ha en kald og fin blondfarge, meeeeen det lå jo x-antall lag med brunfarge under det som skulle bli blondt… så vi får se hva jeg finner ut. Er usikker på om håret tåler en runde til med bleking da det gir litt mer etter og krøller seg når det er vått. Det er ikke tyggishår enda, men det kan jo fort bli det! Så jeg er litt skeptisk! Og utålmodig, som er en dårlig kombinasjon i grunn! Så vi får se om jeg klarer å la vær å farge det igjen med en gang! 

Ha en riktig god helg folkens! Vi skal kose oss i regnværet(what else is new?!) 

 

Tjohei!
Strike a pose with a pretty face
Ser du no elg? (nei)

 

Værsjuk

Da var vi kommet oss til torsdag allerede. Jeg synes ukene bare flyr forbi!

Men en ting… Nå er jeg så værsjuk! Det har regnet i ett sett siden vi kom fra Oslo i begynnelsen av juni. Vi har kanskje hatt en og en halv dag med fint vær etter 1. juni, og det mener jeg. Det har vært grått og kaldt og stort sett ikke over 10-12 grader… Det må være lov til å klage litt på været nå! Nå er ikke juni måned kjent for å være veldig god her oppe i nord, men like vell da. De dagene det har vært over 12 grader har det likevell regnet litt og vært overskyet. Mandags ettermiddag/kveld hadde vi litt sol, i noen timer, før den takket for seg og gjemte seg bak et tykt skylag og regn. 
Hjelpes så lei jeg er.. Jeg hadde et håp om å kunne bli mørkehvit(da jeg ikke blir spesielt brun, mer rød før det går over i en slags bruntone), men per nå ser det ut til at jeg må lete lenge etter sola. 
Vi har i grunn ikke hatt en stabil godværsperiode siden i vinter, hvor vi hadde en kjempelang periode med kaldt og fint vær! Så jeg er klar for mer godvær nå, kan du si! 

 

Jeg kjente litt på det i sta, om jeg ikke bare skulle ta meg en tur til syden i noen uker… Få litt varme på kroppen og litt D-vitamin! Det hørtes veldig godt ut, men de pengene skal nok brukes på bryllupet ja! Jeg får heller kose meg med bildene og minnene fra fjorårets tur til Thailand. 

Så her kommer noen bilder fra Thailand!

Hilsen værsjuk nordlænning! 

Koh Samui <3
Long Tail båt på elva i Bangkok
Long Tail båt på elva i Bangkok
En varan i elva. 20 meter lengre opp badet det folk..
Wat Pho tempel med Thailands største gull-Buddha
Tærne til Buddhaen
Utsikt fra Baiyoke hotell i Bangkok
Gekkolars <3
Feriemodus
Koh Samui, hotellområdet
Nydelig plante på hotellområdet
Nydelig planter på hotellområdet
Solnedgang på vestsia av Koh Samui
Turteldua i solnedgang
En elefant fra Elephant trekking området
Har nettopp smakt på Dorian.. Det var IKKE godt!

Enda en Buddha(husker ikke hva det het der vi var)

 

Bølgesus

Siden vi har jubileum i dag tok vi med oss kameraet og dro til vakre Saltstraumen(som forøvrig er verdens sterkeste malstrøm) for å fiske litt og ta noen bilder, så her kommer det noen bilder av vår lille utflukt <3 Nå blir det film seing og armkrok her i gården! 

Ha en fortsatt fin lørdags kveld!

En måse som skyller seg etter kveldsbadet
Det bruser godt i Saltstraumen
Det koker!
Det koker!
Saltstraumen og Saltstraumbrua
Saltstraumen og Saltstraumbrua
Utsikt delvis mot Bodø by
Utsikt mot byen
Fotorina i aksjon(fikk ikke fisk).

 

Bilde tatt av foto-mannen!
Han Tjeld(foto-mannen)
Han Tjeld på berget(foto-mannen)
Regn og regnbue i det fjærne
Rusler avgårde
En måse som tar seg et kveldsbad
En måse som tar seg et kveldsbad
En måse som tar seg et kveldsbad

 

En liten hyllest

I dag, eller rettere sagt i natt er det 6 år siden du og jeg ble til vi. 
Jeg kan enda huske når jeg endelig turte å kjenne på den følelsen av forelskelse for deg. Når jeg endelig skjønte at den flørtinga her den gikk begge veier. Det var midt i eksamenslesing og stress, for min del, at vi skjønte at vi likte hverandre.
Du inviterte meg hjem på middag, og oppfølgingsmiddag dagen etter, og det er en av de kleineste, men også beste kveldene jeg har hatt i livet mitt. To hoder som sakte møtte hverandre i sofaen med “Svidd Neger” på tven. Vi lo og var nervøse, og når jeg gikk hjem den natta ga du meg en laaaaaang klem og holdt meg lenge i armene dine før jeg gikk, og det første jeg tenkte var ” hva i alle dager betyr dette, bil det si at han liker meg??!!!” Jeg kom tilbake dagen etter på middag, og det samme skjedde og ta gikk det mer opp for meg av også du ville mer. 

En uke gikk mellom middagsdaten før vi fant ut, uten at noen ord var sagt, at det skulle bli oss. 

Og gjett om jeg er glad for det i dag! 

Nå sitter vi her, 6 år etter, med leilighet, gjeld oppunder ørene og vi sparer til bryllup! Vi har blitt skikkelig voksne altså!

VI har hatt mange fine opplevelser sammen på disse 6 årene. Vi har vært i Bulgaria, Italia, Spania, Sverige, Danmark, Stavanger, Grimstad, Oslo(selvfølgelig), Vesterålen(selvfølgelig), England og Thailand sammen. Alle disse opplevelsene har vært ekstra fine for meg, nettopp fordi at du har vært med. 
Jeg leste en post fra Jodel i dag hvor det sto: “Jeg liker å være alene, men jeg vil ha noen jeg kan være alene med, om du skjønner.” Og det skjønner jeg veldig godt. For du er min person som jeg fint kan være alene sammen med og være helt avslappet og ikke tenke på hva jeg sier, gjør eller hvordan jeg ser ut. Det er godt å være alene sammen med deg. Det er ikke mange gangene i løpet av 6 år at jeg har tenkt at jeg har trengt litt alenetid. De gangene jeg har fått/hatt det har jeg alltid savnet og ha deg samme med meg, for det er best sånn. 

Du er en helt fantastisk fyr, som klarer å se det beste i meg og de rundt oss til enhver tid. Du har alltid et smil på lur, og en tørr vits. 
Måten du ser på meg på gjør meg enda mo i knærne og varm i sjela, for det er så ekte. Du pjusker, holder hånda mi, spooner og koser, selv etter 6 år(dette går selvfølgelig begge veier). 
Du holder ut med mine humørsvingninger, mitt temperament når jeg er sulten, treigheta mi(i matterelaterte greier, som maling og utregning der), utålmodigheten min, spontaniteten min, staheta mi og konkorranseinnstingtet mitt. Og det i seg selv er beundringsverdig.

Du er en herlig, flott, deilig, tålmodig, sindig, rolig, kjærlig og rett og slett verdens beste kjæreste for meg. Du gjør meg til en bedre versjon av meg selv, hver dag. Og det er jeg utrolig takknemlig for. 

I høst spurte du om jeg ville bli kona de(konemor), og jeg har aldri vært i tvil om hva svaret kom til å bli. Jeg svarte selvfølgelig ja, og nå er det i overkant av ett år til vi blir herr og fru, og det er ingen andre jeg heller vil tilbringe resten av mitt liv sammen med. 

 

Så tusen hjertelig takk for at du er nettopp du. Og at du er sammen med meg. Tusen takk for 6 nydelige år, og jeg gleder meg til fortsettelsen! 

 

Ælska dæ!

 

Mannen i solnedgangen
<3
Mjelle, forlovelsesnatta
Nordlys i Vesterålen

 

Sommerfugl på senhøsten

I dag tenkte jeg at jeg skulle dele noen sommerfuglbilder fra i fjor. Vi var i hovedstaden i september i fjor og det var godt og varmt og sol og plutselig satte det seg to nydelige sommerfugler på noen lilla blomster i blomsterkassa til f&f <3 

Så her kommer noen fargerike og fine bilder til en grå fredag i nord(er deilig å gå inn i helgen med litt ekstra farger).

Sommerfugl i front
Sommerfugl på vandring
Sommerfugl i front
Poserings-sommerfugl
Sommerfugl på vandring
Sommerfugl i profil
Sommerfugl i profil med snabelen ute
Sommerfugl på vandring med snabelen ute
En drikkende sommerfugl
Sommerfugl på nært hold
Sommerfugl med sammenklappede vinger
Baksiden av sommerfuglen

 

Cup på en solskinnsdag

Hei!

I går var det 4. runde i cupen på Aspmyra, og guuuuuuri for et drama det ble! Det gikk jo helt til straffekonk. i Glimt-Hødd kampen, og resten av kampene som ble spilt i går. Heldigvis gikk det bra for Glimt! Og da ble jeg skikkelig glad! Hehe. 
Det å være supporter for en klubb som jevnt over ikke presterer veldig godt og er med å kjemper om medaljer år etter år kan være en tålmodighetsprøve, og det kan til og med gjøre litt vondt. Men det er jo det som er realiteten blant de aller fleste fotballklubber. Jeg er en supporter, det vil si at jeg støtter laget mitt i MEDGAND og MOTGANG. Og det gjør jeg virkelig. Jeg river kjeft når det går dårlig, men jeg går på alle kampene som jeg har mulighet til å gå på. Jeg støtter opp om laget mitt når det går dårlig, og når det går bra. For meg er det det som gjør fotballen så spennende og det er det som fyrer opp og skaper engasjement! Det er jo sikkert hyggelig å holde med et lag som bestandig vinner(les RBK), men det blir så kjedelig i lengden tenker jeg. Men det er jo mye lettere og bare være medgangssupporter… Men folk er forskjellige! 

Jaja, gårsdagens cupkamp var skummelt spennende, og jeg hadde adrenalin i kroppen lenge etter kampen. 
Å ikke bare vant vi kampen, vi hadde også gleden av et gjensyn med sola! <3 Det var stas! Det var ikke veldig varmt, men det var sol, og det er det viktigste! Så her kommer et bilde av Aspmyra! 
Så akkurat nå at Glimt skal møte Start borte i cupen! Wæææ! Skummelt! Og RBK fikk enda en hjemmekamp, men men. 

Hurra for at fotball VM endelig er i gang, forresten! 

Myra <3

 

Vått, vått og mer vått

God mandag! 

Det er som kjent ikke det beste været i nord, det til tross for at samtlige Oslo-aviser klare å skrive at det er meldt fint vær i hele landet(da utenom Nordland, Troms og Finnmark, men dette er jo ikke et nytt fenomen). Men nok om det! 
Selv om det regner og er ganske kaldt kan det bli mange fine fotomotiver! Vi var ute på nordsia og tok noen bilder av litt tåke og dråper på blader og i lyngen. Det var så fint! Så jeg skal dele noen av de bildene med dere i dag! 
Har også endelig funnet et program som jeg faktisk skjønner meg på hvor jeg kan legge til vannmerke! Hurra! 

Her kommer bildene. Håper dere får en flott mandag! 

Tåka henger lavt
Her ser vi over til Kjerringøy
Steigtind
Regndråper på rogneblader
En av mange troster
Dråper i lyngen
Dråper i lyngen
Dråper i lyngen
Dråper i lyngen
Dråper på seljerakler. Tatt av mannen <3