Oslo, konfirmasjon og nydelig vær

God kveld rundt om kring! 

Forrige uke tok jeg og gubben turen til storbyen, Oslo da mitt søskenbarn skulle konfirmeres.Og for et vær vi kom ned til! Veeeeldig varmt her for to stakkars nordlendinger, men nå er vi ganske aklimatisert så nå nyter vi bare varmen. 

Konfirmasjonen fant sted i vakre Maridalen ca 10 min fra Oslo sentrum. Der var det nydelige omgivelser, med høner, hane(r), en geit, en okse og en sau. Litt av hvert der altså! Men guuuuuri for et vakkert(og varmt) sted! Det var nok litt for varmt med bunad, synes jeg, så jeg hadde med meg skifteklær men det var flere som var barske og gikk i bunaden HELE dagen! Jeg er imponert! 
Men dagen var nydelig og jeg tror konfirmanten hadde en knalldag og koste seg max!

Vi har tatt ut en ferieuke så nå er vi her nede og nyter varmen. Jeg har fått litt farge i fjeset, og har nå begynt overgangen fra spøkelseshvit til mørkehvit. Så nå må det bli bra vær når vi kommer hjem i slutten av uka!

Så her kommer en del bilder fra vår ferie så langt. Mange av bildene var det mannen som var ute og knipset! Han er skikkelig flink med detaljer altså! Så utrolig mange fine bilder han tok, som jeg heldigvis fikk lov til å dele videre med dere 🙂 

Vi koser oss enda i varmen, men det gjør ikke noe om det begynner å regne på natten og at det ikke blir mer en ca 10-12 grader. Hehe. 

Nå er det straks natta her! 
Tjohei!

 

 

Konfirmanten(<3) og meg sjølv

Syrin
Gule blomstre
Høymuggel
Fin blå blomst som jeg ikke vet hva heter
Blir snart en fin blå blomst som jeg ikke vet hva heter
Mange fine blå blomster
Sommerfugl og gule blomster
Blå blomst med humle i aksjon
Skjære som tar avsats
Mygghullet, Fetsund Lenser
Fetsund Lenser
Fuglerede i gammel bjørk. Maten har nettopp blitt servert
Skogen på Ekeberg
Skogen på Ekeberg
Dødt tre midt i skogen
Sti på Ekeberg
Nytt liv ved stammen i dødt tre
Solnedgang

 

Regn, tåke og sol om hverandre

Vel overstått pinse!

Her i Bodø har pinsen vært preget av veldig dårlig vær av typen regn, tåke, vind og ganske kaldt vær. Og dagen i dag begynte på samme viset, men nå har det faktisk lysnet opp og blitt ganske så pent vær! Å det er jo deilig! Det er ikke den voldsomme temperaturen ute, men det er ihvertfall sol og fint. Og det setter man pris på 🙂 

Jeg fikk pyntet på balkongen med blomster til 17. Mai og det ser ut til at blomstene trives da det har kommet flere blomster siden plantingen! Så jeg tok den lange ferden ut på balkongen og tok noen bilder av blomstene.
Det gjorde seg så godt med litt farger der ute, så jeg ville dele det med dere 🙂 Jeg har plantet ut Stemor og Hortensia og jeg er litt spent på hvilken fage den hvite Hortensiaen får etterhvert! Det blir spennende å se!

Ha en fin dag videre! 

Stemorsblomst med dråpe på bladet
Stemorsblomst med dråper på kronbladene
Stemor under utspring med dråper
Blå hortensia med egen vanndam
Hvit og blå Hortensia
Hvit og blå Hortensia
Hvit og blå Hortensia

 

Elg i “hagen”

Vi var ute i nattimene og kjørte en liten tur, og når vi kom hjem sto det ei elgku like oppi skråninga under fjellet her. Jeg hørte rasling i skogen og prøvde å se etter en elgkalv, men det eneste jeg kunne se var en katt. Men etter en liten stund så kom elgkalven ut av skogen og ruslet videre sammen med elgkua. 

Jeg synes det er så gøy med elg, eller egentlig dyr generelt. Vi så også en rev i går, men den rakk jeg ikke å ta bilde av. 

Så her kommer noen bilder av elgene. 

Han en flott lørdag! Og god pinse!

En elgkalv i farta
Elgku som gjør sitt fornødende?
Elgku på vandring
Elgku
En kløende elgku
En spisende elgku

 

Klær og kropp og sånn

Der var det blitt fredag og langhelg! 

Jeg sitter her å tenker litt over nettopp klær og kropp å sånn. Å lurer på hvorfor vi som er utenfor normalen ikke bugner over av valg når det kommer til klær? Er det virkelig ikke lønnsomt å lage klær til denne brukergruppen? Hvis svaret her fra kleskjedene er “ja, det er ikke lønnsomt” så synes jeg det er veldig underlig. 
Vi får stadig høre at ikke bare Norges befolkning, men verdens befolkning blir stadig tykkere. 
Hvor er da logikken i at klærne blir mindre? Et lite paradoks der altså. 

Det er selvfølgelig ikke bra at verden stadig blir tykkere, for ofte betyr tykkere flere helseproblemer. Og det kan vi alle være enige om at ikke er en positiv utvikling. Men det betyr ikke det samme som alle som er tykke har helseproblemer. For tro det eller ei, det går ann å være tykk å IKKE ha leseproblemer. Akkurat som det går fint an å være tynn og være propfull av helseproblemer. Folk er forskjellige, å sånn er det. Heldigvis er ingen like, vil nå jeg si. Det gir oss et mangfold som jeg synes er kjempeviktig i samfunnet! 
Men det virker ikke som at vi tykke ikke har en plass i samfunnet. Nå setter jeg det litt på spissen, men jeg føler det er viktig og riktig å sette det litt på spissen.

For hva er tendensen hos de store kjedene? Jo, de kutter stadig i tilbudet til vi som er over str. 38. #Lindex lanserte for en tid tilbake at de skulle kutte ut sine avdelinger for tykke kvinner og heller satse på flere størrelser i de vanlige kolleksjonene sine. Jeg for min del jublet og tenkte “ENDELIG skjer det noe i rett retning!!!” Mange av mine venninner var skeptiske, men jeg valgte å gi dem en sjanse. Lenge. Helt til jeg også ga opp. De klærne som er finest går bare opp til str. XL som føles som en L. Å finne bukse der er umulig.
Jeg er så “heldig” at jeg er jevnt over tykk, altså har store lår, stor rumpe, stor mage, store bryster og ei finfin dobbelthake, eller hoppbakke som jeg kaller det. 
For meg er det kjempevanskelig å finne særlig bukser. Jeg var å skulle prøve #Lindex’s best i test shape-up bukser, som faktisk går opp til str. 52 men jeg målte den med øyemål(som man etterhvert blir en reser på) og tenkte at dette kom ikke til å gå bra, men jeg bestemte meg for å prøve. Jeg fikk knødd buksa opp til rumpa, og over rompa, men det var ca en mil mellom knapp, knapphull og høyre og venstre side av glidelåsen. Og etter å ha hatt mange slike bukseopplevelser oppigjennom er det veldig lett å bli motløs! Når du står der i prøverommet og blir svett når du prøver å krangle på deg bukse etter bukse og det ikke når deg lengre enn til knærne. Hurra… Et annet eksempel var fra samme shoppingrunde: jeg fant meg en annen bukse som jeg syntes var ok, og jeg heiv meg rundt. Vell, det ble et eventyr i seg selv. Den var også i størrelse 52 og jeg ante et lite håp. Jeg drar den på meg, og det sitter overraskende løst i lårene, noe som er sjeldent at jeg opplever. Den er faktisk for stor i lårene! Noe som er enda sjeldnere jeg opplever! Men midjen var på akkurat samme viset som på forrige bukse. Ca en mil før den var lukket igjen. Jeg luer veldig på hvem disse buksene var tenkt til? Er det slik at det er greit å være stor hvis du BARE har stor rumpe og lår? Typ Kardashian style? Bare enda breiere lår?

Jeg vil påstå at et fåtall av oss ser slik ut, men hei, kanskje jeg bare er trangsynt, nærsynt og ikke får med meg noen ting? Ikke vet jeg. Men jeg syns ikke det er greit. Jeg hadde gledet meg til at også jeg og mine medsøstre som er i den øvre delen av størrelsesskalaen kunne få bugne i samme utvalg som alle de andre, men det gikk rett vest. Uheldigvis. 

Det ble mye tyn til #Lindex her, men nå er det endelig #HM sin tur! 

Det ryktes at #HM faser ut sine #HM+ avdelinger. Et gigantisk steg i feil retning spør du meg. #HM var jo en av de få som hadde klær som ikke så ut som en potetsekk, eller hadde en veldig “gammel tante/bestemor” preg over seg. Bortsett fra avdelingen her jeg bor da. De har ikke byttet ut sortimentet siden de åpnet den nye delen av kjøpesenteret, og det er 3 år siden. Jeg lurer på hvem som er innkjøpsanvarlig der. #HM+ har så mye fint i sin nettbutikk, men det er noe med å få prøvd de klærne man ønsker å kjøpe, samt å slippe å sende klær tilbake etter bomkjøp. Jeg synes det er ufattelig trist. 

KappAhl er den eneste butikken jeg kommer på i farten som har et OK sortiment til store damer, men den eneste ulempen er at de ofte har klær som er tiltenkt en litt eldre aldersgruppe enn de som er tenåringer, tyve- og tredve åringer. Men innimellom har de selvfølgelig også noe fint! 

Så per nå, slik jeg ser det er Zizzi det eneste alternativet til oss som trenger litt større klær. Jeg synes #Zizzi har kommet seg veldig både når det gjelder motebildet og prisen. Før syntes jeg Zizzi hadde en del tantete og formløse klær, men jeg synes de har forbedret seg veldig, og det er kjempebra! Men de ligger fortsatt litt bak trendene, og trendtøyet er ofte litt for dyrt for hvermansen(som meg selv) 

Jeg gjentar meg selv. Med vilje. Hvorfor kan ikke vi som er tykke, formfulle lubne, eller hva du nå vil kalle det, få kjøpe de moteriktige klærne vi vil? Er vi virkelig ikke verdt det?

Kroppspress er noe alle kjenner på, dessverre, uavhengig av alder, kjønn og størrelse. Hvorfor er det slik? Hvorfor kan vi ikke lære oss å bli fornøyde med oss selv? 
Jeg tror moteindustrien er med på å gjøre det vanskeligere for oss, men også samfunnet ellers og hvordan vi snakker og tenker om hverandre. 
Jeg hører ofte om folk som er tykke blir stoppet på gaten av folk som sier de må begynne å ta vare på kroppen sin og at de må begynne å trene og gå ned i vekt før det er for sent. 

Dette er så frekt, uhøflig og utrolig nedverdigende. Jeg mener, hvem gjør vell sånn?`Pass dine egne saker. Å få påpekt at du er tykk HELE TIDEN setter ikke pluttselig i gang en indre motivator som får en til å hive seg rund å bare trene og spise sunt. Mange gjør allerede det, men sliter fortsatt med å gå ned i vekt. Men de kan være sunne! Du som kommer med slike kommentarer aner ikke hvordan personen har det og hva den har gått igjennom. Ofte er ting mer komplekst enn det ser ut. Å gå bort til noen for å gi dem en skjennepreken om kosthold å mosjon er uhyre uhøflig. Så vær så snill, ikke stirr, ikke kommenter, men gi oss heller et smil, som du ville ha gjort til hvilken som helst annen person du gikk forbi som fanget din oppmerksomhet. 

Jeg har etter mye om og men lært meg å bli glad i meg selv, slik jeg er, med mine kilo. INGEN av mine venner kommenterer hvordan jeg seg ut, og gir meg pes og seier “Frøken, nå er det på tide og gå ned i vekt”. INGEN! Og Gubben er mer enn fornøyd, så hvorfor skal jeg gå rundt å være missfornøyd? Ikke vet jeg.Men det har tatt lang tid å komme hit jeg er i dag. Mange år. Men det løsnet for alvor på studiet, og det fortsatte å løsne etter at jeg fikk øynene opp for den flotte navnesøstern min #fetmenfattet som er #kroppspositivist og som fremmer det at kropp er kropp og at alle kropper er LIKE MYE VERDT. Og det er i grunn hele poenget med dette innlegget. Tusen takk til Carina, #fetmenfattet som hjalp meg med å se at min kropp, og alle kropper er vakre og verdt noe. 

Jeg kan bare håpe at kleskjedene følger etter. Fort. For de bidrar ikke til at folk blir glade si seg selv, slik de er. 

Shittus pomfrittus dette ble et langt innlegg! Men det er viktig! 

Håper du gidder å lese! <3 

Slenger med noen bilder av meg og min kropp!

Tjukkas på tur, som noen vil si. Eller bare tut, som jeg sier.
Karneval på jobben.
Modell for undertøy fra Change
Heiser opp buksa på elegant vis
God og mett på jobb
Lufter dobbelthaka

 

 

Fotballfestens dag

Jommen sa jeg smør… 

Noen fest ble det ikke her i gården. Det ble tap på den sureste måten. Virket nesten som at alle Glimtspillerne var i ei tåke. Kanskje havtåka som var her i går har lagt seg som et dystert teppe over spillerne og Aspmyra? Hva vet vell jeg. Men! Det skal sies at motstanderlaget ikke spilte noen god kamp de heller, å simulere skader for å hale ut tiden er ikke ok. Og at dommern ikke setter ned foten er også helt utrolig. 
Jeg skal ihvertfall prøve å vise min støtte til #Glimt i morgen i borgertoget, for det er så viktig å vise at man er med i medgang OG motgang! 

Vel, nok om det! 

Tenkte jeg skulle dele noen bilder fra gårsdagens solnedgang ved Landegode som var totalt omgitt av havtåka. 
Jeg har også vært å sett om det var kommet egg i det ene rede jeg fant(som det går an å se oppi med kameraet), og det tror jeg det har! For der lå det en Gråtrost heeeeelt i ro og passet på eggene sine. Jeg passet på å ikke forstyrre Trosten, og jeg tror jeg klarte det, da den ikke alarmerte vennene sine når jeg sto å så på den. Det er tross alt viktig at de får være i fred. 

Så her kommer altså bildene! 

Solnedgang i tåkehavet
Solnedgang i tåkehavet
Solnedgang i tåkehavet
Hvitveis <3
En rugende Trost
En Trost i et tre
Bjørk med sopp

 

Lysglimt i tåka

Da var det tirsdag igjen gitt!

I morgen er det 16. mai, fotballens nasjonaldag og jeg har sommerfugler i magen! Det er “det store slaget om Nord-Norge” som går av stabelen i morgen! Det har jo gått bra for laget mitt tidligere, men det er en helt egen stemning rundt kamper 16.mai. Så vi krysser fingrene for seier til de gule i morgen! 😀

Her i Bodø har det vært en fin dag, bortsett fra at havtåka har lagt som et teppe rundt byen. Så det har ikke vært de ville temperaturene i dag det har vært sol og fint i mellom tåka. 
Jeg tok meg en tur ut av byen for å handle noen blomster til 17. Mai og der var det godt og varmt! Var ikke noe tåke der inne gitt! 

Nok tåkesnakk. Når vi kom hjem fra Vesterålen var det utrolig deilig å se hvor mye grønnere det har blitt her! Det er snart helt mørkegrønt i skogen bak blokka! Det er helt nydelig! Det er ikke bestandig det blir grønt her oppe til 17. Mai, så det er deilig å se! 

Men jeg tenkte jeg skulle dele noen bilder med dere som ikke er av grønne trær eller grønt gress. 

For noen år tilbake, nærmere bestemt på nyttårsaften var det et spesielt fenomen på himmelen, det var perlemor skyer. Og de var så fine! Nydelige farger i skyene. Så jeg tenkte jeg skulle noen av de bildene med dere. 
Jeg legger med noen bilder av tåka også. 

Ha en fortsatt fin tirsdags kveld! 

Perlemor-sky
Perlemor-sky, tatt fra Turisthytta
Perlemor-sky
Perlemor-sky
Perlemor-sky
Perlemor-sky
Havtåka som kommer innover fjellet
Her skulle vi sett Bodø-by
Havtåka som kommer innover fjellet
Bodø-by og perlemor-skyer. Refleksjoner i vannet. Tatt fra Turisthytta

 

Hurtigruta <3

Jeg må bare publisere et innlegg til! 

Vi sitter på Hurtigruta og koser oss med ESC og plutselig plinger det i callinganlegget “mine damer og herrer, på vår babord side kan dere nå se spekkhoggere”. Jeg ble så glad! Jeg har bestandig hatt lyst til å se spekkhoggere, eller hvaler generelt! Og når Hurtigruta ikke bare roper opp at nå kan man se dem, men de kjører nærmere og stopper båten så folk kan få se!!!! Det er så rått! 
Gubben la på løp ned i lugaren for å hente kameraet og han er rask å løpe så jeg rakk å få tatt noen bilder av de! Det var så utrolig gøy!!! 
Hurtigruteturen mellom Stokmarknes og Bodø er lang nok, men det var så verdt det å stoppe! Jeg kunne godt ha blitt flere timer forsinket, det hadde vært verdt det! 

Spekkhoggerne var ikke så lekne som man kan se dem i naturprogrammer, men det var fire stykker og vi så tydelig at det var spekkhoggere! 
Jeg er såååå fornøyd! 😀

Så, reis med #Hurtigruten folkens! De legger virkelig tilrette for sine reisende! Jeg er så fornøyd og imponert! 

Nei, dette er på ingen måte et sponset innlegg, men jeg er bare så utrolig fornøyd med turen! 😀

Det var totalt 4 spekkhoggere, tror vi. Vi så ihvertfall ikke flere enn 4. Det var såå kult! (vet jeg gjentar meg selv, meeeeen det var så rått!)

Så med det ønsker jeg dere nok en gang en flott ESC kveld! 

Spekkhogger
Spekkhoggerfinne
To spekkhoggere
Tre spekkhoggere
Spekkhoggerfinne med refleksjon av sola
Spekkhogger
Solnedgang på motsatt side

 

Borte bra, men hjemme best

Da var det blitt lørdag gitt! Og MGP(ESC)!

Vi har hatt noen flotte, men dog triste dager i vakre Vesterålen. Været har stort sett vært på vår side, så det har blitt knipset en god del bilder! Så jeg tenkte jeg skulle dele noen blinkskudd med dere.

Akkurat nå, i skrivende stund ligger Hurtigruta MS Lofoten til kai i vakre Svolvær. Vi tar hurtigruta sørover også, og vi er veldig heldige med forholdene også i dag. Det er sol, varmt og lite vind altså perfekte forhold for en hurtigrute tur over Vestfjorden. Vi har kjøpt oss en lugar for turen sørover da den tar lengre tid enn turen nordover, og det var digg det! Så deilig å sparke av seg skoen og kan legge seg ned uten at man tar opp plassen til mange andre. Vi har ikke lugar ut mot havet, og det er vell det eneste minuset. 
Vi fikk nettopp beskjed over høytaleranlegget at de skal vise MGP på lerret her, så det blir gøy! Da skal vi opp å se hvordan Alexander Rybak gjør det! Spennende! 

Vel, nok om det! Her kommer noen bilder fra Vesterålen og Hurtigruteturen sørover! Heia Norge #MGP #ESC #7 

Det ble visst en del bilder! Jaja, håper dere liker de!

Ha en flott lørdags kveld! 

Dråper fra rekkverket
Nyutsprunget bjørk
Nyutsprunget bjørk
Sopp/mose, tatt av samboern
En dråpe i lyngen
Nyutsprunget rogneblad
Bjørkerakle
Rogneblad som springer ut
Meg sjølve
Stamsund
Stamsund
Seljerakler og seljeblad
Bregne to be
I vestfjorden mellom Stamsund og Svolvær
Sørgående Hurtigrute
Over Vestfjorden, mellom Stamsund og Svolvær
Bekk, trær og røtter
“Fiskerkona” i havna til Svolvær
Raftsundet
Svolværgeita

Havørn
Tørrfisk på hjeller i Svolvær

 

Sol og Hurtigrutetur!

Hei!

I dag har det vært en nydelig og varm dag i Bodø by! 20 grader i skyggen hjemme på verandaen kan man jo lett bli vant til! Fuglene kvitrer, det blir grønnere og grønnere dag for dag og det er snart lyst døgnet rundt! Jeg blir så glad av dette været! 

Vi har satt kursen nordover, nærmere bestemt Stokmarknes. Vi hadde tenkt til å fly, men det kostet litt vell over hva vi kan betale så det ble Hurtigruta i stedet for. Som er veldig koselig. Da får man en kosetur og begge kan slappe av. Vi skulle ønske vi skulle nordover i lystlg lag, men dessverre er det litt trist å reise oppover denne gangen, da vi skal i begravelse. Men det blir hyggelig å møte svigersene igjen! 

Vi skal nå prøve å streame en viss Glimt-kamp i dag, men vi er litt usikre på hvordan det kommer til å gå! Men en gang supporter, alltid supporter. I medgang og motgang! 

Deler noen bilder som jeg tok tidligere i dag, og noen bilder av utsikten fra båten. 

Ha en flott dag! 

Snart er dette grønne blader
Bodø i det fjerne fra Hurtigruta
Noen nydelige lilla blomster
Bodø enda lengre i det fjerne

 

Grå mandag

Da var det mandag igjen gitt! 
Her har mandagen begynt grå og regntung og med lyden av jagerfly over byen. 

Det fikk meg til å mimre tilbake til en nydelig sommerdag i 2017 som ble tilbragt på Kjerringøy Handelssted og en kvelds/nattur for å se på midnattsola sammen med nydelige Oslo-folk! 

Jeg personlig er veldig fornøyd med bildene, det er akkurat som at de har en egen stemning med seg og lyse var bare helt fantastisk! Det er sånne dager det er deilig å sitte inne en gråværsdag og tenkte tilbake på. 

Håper dere andre har en værmessig bedre mandag enn meg! 

Løvetannfrø i gresset
Tang og tare
Tang og tare
En rugende måse. Kjekt med zoom linse
Nordlandsbåt og blåse
Kjerringøy Handelssted
Midnattsola under skylaget på Keiservarden og Lofotveggen
Værøy og Mosken fra Keiservarden
Midnattsol, Landegode, makrellskyer og Lofotveggen i bakgrunnen