En luftetur i nærmiljøet

Endelig mandag! 

Ikke? I grunn ikke her heller, men det hjelper på når man våkner til sol og passelig varmt/kaldt vårvær. 

Jeg tok meg en rusletur i nærmiljøet i dag for å få både litt luft og litt sol på kroppen. Tok også med meg kameraet i håp om å finne noen gode fotomotiv. 
Jeg fant en liten elv, med et lite fossefall og noen fugler, men de synes jeg er veldig vanskelig å ta bilde av, da de er så innmarig snare. Kanskje jeg må begynne å gå med solsikkefrø på innerlomma! Ha ha! 
Det er lite jeg liker bedre enn å være ute og hørte fuglekvitter(særlig på våren) og vann som renner eller bølgesus. Da koser jeg meg virkelig! 
Så fugler og vann er altså de bildene dere kommer til å få se i dag! 

Ha en fin mandag! 

Kjøttmeis som akkuratt har tatt av
Sommerfugl på hestehov
Et lite fossefall
Fossen fra siden
Et lite fossefall
Et lite fossefall
Solen igjennom trærne(det ser ut som om at det ene treet har et øre)
Skogen
Den lille fossen tatt fra oversiden
En spankulerende skjære på tunet
En liten foss over den lille fossen

 

Søndag

Da var det søndag igjen gitt. 

Dagen har i grunn vært grei, bortsett i fra at fotballaget jeg holder med ikke gjorde det så bra i eliteserien i dag, men jaja. Det kommer tross alt nye muligheter. 
Tenkte jeg skulle dele noen bilder med dere som var de første jeg tok med kameraet mitt, så bildene er fra senhøsten 2016. Husker enda så gøy det var å endelig ha fått kjøpt seg speilrefleks. Så gøy å leke seg med innstillingene for å få fram de forskjellige elementene i bildene. Må føye til at jeg fortsatt ikke mestrer det, på langt nær. Men jeg synes det er utrolig gøy å holde på! 

Bildene er tatt på Valnes utenfor Bodø.

 

Ha en fin kveld videre. 
 

 

Flammer og gnist i peisen

 

En dråpe fra hyttetaket

 

Valnesvannet og Per Karlsatind

 

Stearinlys og kos i mørket

 

Sneglehus/bobbelura mellom steiner

 

Tang over rustrør i fjæra

 

Vannet som sildrer under isen

 

Nordlyset i nord

God torsdag!

Siden vi går mot lysere tider, tenkte jeg at jeg skulle dele noen nordlysbilder jeg har tatt. Noen er fra en plass som heter Mjelle som ligger ca 20 min nord for Bodø, mot vakre Kjerringøy. De bildene herfra er ekstra spesielle da det var her, under nydelig nordlys at samboern spurte om vi skulle gifte oss <3 Noen bilder er tatt på Turisthytta på Rønvikfjellet, og noen er tatt i vakre Vesterålen, nærmere bestemt Stokmarknes(på yttersia). 

Jeg vet at noen er litt skurrete, men lyset ser like vell helt magisk ut. De bildene som er fra Mjelle og Stokmarknes er tatt med Canon standardlinse, 18-55 mm. Mens de fra turisthyta er tatt med Tamron vidvinkellinse 10-24mm og med et litt stødigere stativ. De syv første bildene er tatt på Mjelle, de tre neste er tatt på Turisthytta i år og resten er tatt på Stokmarknes. 

Håper dere liker dem! 

 

Nordlyset over Landegode
Nordlyset over vestfjorden, Mjelle
Nordlys over Landegode
Nordlys mot Mjelletindan
Nordlys over Landegode
Nordlys over Mjelletindan
Nordlys over vestfjorden
Skurrete nordlys fra Turisthytta med utsikt til byen
Nordlys over Landegode fra Turisthytta
Nordlys over Røvikfjellet
Nordlysvirvel i Vesterålen
Nordlys på Stokmarknes mot langøya
Nordlys over hus på Stokmarknes
Nordlys over hus på Stokmarknes
Nordlys på Stokmarknes med utsikt til langøya
Nordlys over hus på Stokmarknes

 

Oppussing av soverom

God onsdag!

Jeg fikk lyst til å dele noen bilder av da vi pusset opp soverommet vårt. Det er riktig nok tre år siden, men svigerfar skal pusse opp “gutterommet” til samboern og han lurte på om vi hadde noen forslag til farger på rommet. Så vi googlet i vei og jo mer jeg satt å så på bilder av nydelige soverom, jo mer fornøyd ble jeg egentlig med vårt soverom. Jeg så en del soverom som lignet, men ingen som var helt likt vårt 😀 

Så, jeg skal fortelle litt om utgangspunktet, hva vi gjorde og hva vi har brukt av produkter. 
De som eide leiligheten før oss var det et veldig musikkinteressert par. De hadde verdens tøffeste tapet av Jimi Hendrix…. på soverommet. Tapeten var kjempekul, men ikke til oss, på vårt soverom. Men på en musikkafé eller en ungdomsklubb, eller andre geniale plasser som jeg ikke kommer på, hadde den passet utmerket! Men ikke til oss og på vårt soverom. 
Vi hadde da altså Jimi Hendrix på veggen bak senga, altså der vi har hodene våre når vi sover. Tapeten på sideveggene var 3D tapeter med mønster som stod ut av tapeten(altså 3D) med bølger som ble større og mindre. Jeg har bilder av det, men det er litt vanskelig å se da det er tatt med mobilkamera. Og tapeten på langveggen/i fotenden var også i 3D med sirkler som manglet et lite stykke og som ble større og større. Håper dere klarer å se det på bildene. 
Alt i alt ble det litt for mye som skjedde på veggene på det soverommet. 

Vi kjøpte leiligheten i oktober 2015 og flytta inn i desember 2015, og vi var ikke kommet lengre enn til februar før jeg hadde fått nok av både Jimi og resten av tapeten. Jeg spurte en “tante” om hun kunne tenke seg til å hjelpe meg, og hun var mer enn gjerne med på å rive litt tapet mens samboern var bortreist. Vi leide oss en dampmaskin på BM og satte i gang! Det viste seg fort at tapeten satt UTROLIG godt fast på murveggen og vi ligg brynet oss skikkelig, men det var så deilig når sirkel-tapeten ble borte. 
Vi fortsatte så med Jimi, og jeg må innrømme at jeg følte en viss lettelse når han var borte. 

Vi startet i grunn med disse veggene, og resten ble værende igjen til sommeren, da flekket vi av resten av tapeten, og gjorde oss klar til den neste store jobben, som var nettopp å legge ny tapet. He he! I og med at vi har en del vegger som er murvegger valgte vi å legge Recoverywall tapet på hele rommet. Vi hadde aldri lagt tapet før, og tenkte “hvor vanskelig kan det være?!”. Det viste seg å være både lett og vanskelig. Samboern tok seg av måling, regning og skjæring av tapet, mens jeg limte den på. Og kluet var nettopp det, MASSE LIM! Når vi skjønte det gikk det i grunn ganske greit! 
Recoverywall tapeten er en tapet som er grå og som jeg syns ligner litt på pappmasjé. Og overgangen fra flekkete og fæle murvegger til slette lysegrå vegger var enorm! Det var så fint syns vi! Men det skulle jo ikke være sånn, så vi dro på BM for å velge farger til veggene. Vi skulle ha en kontrastvegg og jeg drømte faktisk om skigard mens vi var i tankeprosessen på hvordan vi skulle gjøre det og jeg fikk overtalt samboern til å gå for skigard, så fargevalget falt på Nordisk Hav på hele soverommet og skigarden skulle være med et strøk Hvitkalk og et strøk i Patinagrå, i den rekkefølgen. Når vi skulle velge material til skigarden ville vi ha bord med litt vannkant på, eller bark som jeg kalte det… Så vi fikk plukke fritt siden vi ikke ville ha “førsteklasses material”. Så vi valgte de “verste” bordene, som var perfekt for oss! 

Så, samboern og jeg hadde malt veggene på forhånd og svigerfar skulle hjelpe oss med skigarden, så han var meg å valgte bordene. Så samboern og svigerfar heiv seg løs på rommet, og jeg spurte om det var noe jeg skulle hjelpe til med, men fikk beskjed at jeg bare skulle bestemme! Og det er jo i grunn en ganske sweet deal! 
Ser forresten at vi med fordel kunne ha ryddet litt bedre til bildene, men lite visste jeg at jeg skulle lage en blogg! Uansett, er det ikke slik folk flest har det?!

Så når skigarden var ferdig beiset jeg den og da var endelig dette blogginnlegget og soverommet vårt ferdig!  

Her kommer bildene! Håper de er i rett rekkefølge! 

The lovely Jimi Hendrix
Bølger i tapeten og Jimi på høyre side
Endelig kvitt sirkeltapeten(rein murvegg)
I gang med fjerning av sirkeltapeten
Sirkeltapeten, klar og tydelig
Halve veggen ferdig med recoverywall tapet
Ferdig med å legge recoverywall tapet
Ut med sirkler, inn med recoverywall og slett vegg
Endelig var rommet blått og harmonisk
Fargevalgene
Skigard i produksjon. Første snekredag
Seng, senggavel og lysballer på det blå rommet
Neeesten ferdig skigard!
Ferdig snekret og beiset skigard. Endelig ferdig rom!
Endelig ferdig snekret og beiset sengegavl!

 

En junidag i 2017

Hei bloggen!

He he, klarte ikke å dy meg! Men god søndag til alle sammen! 
Da min dag ikke har inneholdt noe mer spennende enn en fotballkamp som man kan irritere seg grønn over, tenkte jeg at jeg skulle dele noen bilder fra Værøy og Røst. 
Værøy og Røst er to kommuner som ligger i nordland fylke og som tilhører vakre Lofoten. Værøy er en ganske stor øy og Røst består av mange små øyer i havgapet. Selve hovedøya på Røst er veldig flat, og var sånn sett en kontrast fra Værøy som er mye mer preget av høye og spisse fjell. 
Røst er fra gammelt av et fiskerisamfunn. Og Værøy står for produksjon av tørrfisk. Felles for begge øyene er at man kan se/dra på Lundefugl-safari. Dette rakk ikke vi, så det får bli ved neste besøk!

En kollega og jeg var så heldige at vi fikk dra ut til Værøy og Røst å besøke ungdomsskolene der og snakke med mange flotte ungdommer. Vi tok helikopter ut til Værøy, da de ikke lengre har flyplass. Vi var der i en noen timer, snakket med herlige ungdommer før turen gikk til Røst med bilferge. Vi sov på Røst, på Fiskarheimen som er et vandrehjem med hyggelige ansatte og nydelig frokost. 
Dagen etter snakket vi igjen med noen flotte ungdommer før vi fikk tid til å se oss litt rundt og spise nydelig mat! Så jeg vil definitivt tilbake dit! 

Her kommer noen bilder fra turen!

 

Tørrfiskhoder på Værøy
Steiner fra steinstrand på Værøy
Utsikt fra ferga mellom Værøy og Røst
Tørrfiskhoder på Værøy
Måseslottet på Røst
Måseslottet på Røst
En måse i dansen
Måse i sommersola
Kirka på Værøy
Fjellene på Værøy
Vei mot et grustak på Værøy
Bekk med bekkeblom på Værøy

 

Tilbakeblikk til høsten

Da  jeg prøver å få til dette her med blogg legger jeg ut et innlegg i dag også. Bildene er tatt i oktober, så sola var veldig lav og fin, noe som førte til nydelige farger. 
Bildene er tatt på turisthytta i Bodø og på den nye hurtigrutekaia. 

 

 

Utsikt fra Turisthytta
Solnedgang mot Bodø havn fra hurtigrutekaia
En måse i solnedgangen og fyr i solnedgangen

 

En liten tur ut i det grå

I dag var jeg ute og gikk en tur i tåkeværet i Bodø. Deilig og friskt å komme seg ut litt. Fine fotomotiver fant jeg også.

 

Kråke som nettopp har lettet
Kråke i avsats
Bær med regndråper
Nypebusk med nype fra i fjor
Et høstblad med egen vanndam
Årets første gåsunger
Utsiktsbilde over Bodø by
En skjære som nettopp har ristet løs